Slaven u kišnim uvjetima svladao Zadar, Gluić skinuo dva penala, Vuga se oprostio

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.05.15. | 20:59

U prvoj utakmici pretposljednjeg 35. kola 1. HNL, Slaven Belupo je na kišom natopljenom terenu Gradskog stadiona u Koprivnici s 2:0 svladao fenjeraša Zadar, koji je 20. porazom ove sezone ostao na dnu prvenstvene ljestvice.

Početak utakmice u Koprivnici kasni je sat vremena zbog jake kiše i nevremena te je umjesto u 18, počela u 19 sati. Iako su obje momčadi tražile odgodu i da se susret prebaci za utorak, to se nije dogodilo i dvoboj se morao igrati. Zbog teških uvjeta u drugom poluvremenu igrači Zadra su odbili nastaviti igrati, ali su nakon razgovora sa sucem ipak odradili susret do kraja, iako bi najradije da nisu.

Upisala je momčad Igora Štimca novi poraz, koji ih je nakon vijesti o nedobivanju licence za nastup u 1. HNL sljedeće sezone dodatno obeshrabrio u njihovoj grčevitoj borbi za ostanak, a danas su protiv Slavena mogli primiti i više od dva gola u mreži da vratar Zadra Tomo Gluić nije obranio dva penala.

Prvi je 'skinuo' veteranu Davoru Vugrincu u devetoj minuti susreta, a potom u 71. minuti kada je zaustavio Ejupija. Tada je bilo 1:0 za koprivnički sastav, a Ejupi se iskupio devet minuta kasnije, kada postavlja konačan rezultat, 2:0. Isti je igrač bio i strijelac prvog pogotka u 30 minuti.

Osim kiše i natopljenog travnjaka, utakmicu u Koprivnici obilježio je oproštaj Davora Vugrinca. Legendarni 'Vuga' se od profesionalnog igranja nogometa oprostio u 41. godini života, kao najbolji strijelac u povijesti HNL-a. Postigao je 146 pogodaka u 15 sezona.

Statistiku je Vugrinec mogao malo popraviti danas, ali mu je obranjen penal, no nitko mu neće zamjeriti. Igru je uz ovacije napustio u 26. minuti, a prije početka susreta su mu uručeni prigodni darovi. Zamijenio ga je Makedonac Muzafer Ejupi, koji je samo četiri minute kasnije zabio za vodstvo Slavena.

Koprivničanci su tako došli do svoje 11. pobjede sezone, kojom su ostali na šestom mjestu sa 42 boda. Jedan manje ima petoplasirani Zagreb. Zadar je ostao prikovan na začelju sa 31 bodom. Dva više ima pretposljednji Osijek, a tri osmoplasirana Istra.

1. HNL, 35. kolo:

Slaven Belupo - Zadar 2:0 (Ejupi 30', 80')

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

domaći nogometPrva HNLZadarSlaven Belupo

Ostale Vijesti