Slaven Bilić otvara vrata Petkoviću za odlazak iz Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.05.20. | 15:51

Hrvatski trener mogao bi srušiti transfer rekord West Bromwich Albiona.

Posljednjih nekoliko tjedana kotrlja se priča o potencijalnom dolasku Nenada Bjelice na klupu Fenerbahcea. Turski mediji spekuliraju o njegovom angažmanu, jedan dan je pred potpisom, drugi dan pregovori zapnu, ali cijelo je vrijeme bivši trener Dinama vrlo blizu novom angažmanu.

Već smo pisali kako je i pojedini dio hrvatskih medija neke igrače iz HNL-a stavio istanbulskom velikanu „na pladanj“, odnosno predstavio tko bi mogao ovog ljeta obući žuto-crni dres, a jedno ime koje se ističe i u turskim medijima svakako je Bruno Petković.

Napadač zagrebačkih plavih već je pokazao da je prerastao konkurenciju u Hrvatskoj i da je spreman za veći iskorak u karijeri, a nastavak suradnje s Bjelicom sigurno bi bila odlična amortizacija prilikom prilagodbe na inozemni nogomet i život.

Međutim, povlačilo se krucijalno pitanje, koliko je doista realno da hrvatski reprezentativac sleti na Bospor, a posljednje informacije iz Turske uvelike usmjeravaju cijelu tu priču u vrlo realan scenarij.

Naime, turski Fanatik piše kako je West Bromwich Albion zainteresiran za dovođenje Vedata Muriqija, albanskog napadača i glavnu uzdanicu turskog diva. Spomenuti izvor tvrdi kako je Slaven Bilić oduševljen predstavama i mogućnostima 26-godišnjeg golgetera koji je u svojoj debitantskoj sezoni zabio 15 golova.

Iako Transfermarkt ovog rođenog Kosovara procjenjuje na devet i pol milijuna eura, Turci pišu kako će Fener tražiti dvostruko više, čak i do 20 milijuna eura. Ukoliko trenutno drugoplasirana momčad engleskog Championshipa isplati tu svotu novca, Muriqi će postati najskuplje pojačanje u povijesti kluba, a rekord zasad drži Salomon Rondon za kojega je isplaćeno 17 milijuna eura.

Sve ovo bi moglo uvelike povećati šanse i ubrzati potencijalni odlazak Brune Petkovića iz Dinama u Fenerbahce.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Bruno PetkovićVedat MuriqiSlaven Bilić

Ostale Vijesti