Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Slaven Belupo izborio osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa, ali mreža Farmaceuta se dvaput zatresla

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.09.23. | 17:44

U Kutini danas ipak nije bilo iznenađenja

Nogometaši Slaven Belupa izborili su 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa gostujućom pobjedom nad Moslavinom rezultatom 4-2. Pogotke za Farmaceute postigli su Štefulj, Mioč, Hoxha i Štrkalj, dok je za domaćina dvaput precizan bio Lončarević.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Roy Ferenčina napravio je nekoliko izmjena u odnosu na utakmicu s Dinamom te su od prve minute krenuli Marković, Martinaga, Boras, Hlevnjak, Claudemir, Agbekpornu i Ortiz, a pitanje pobjednika Farmaceuti su riješili već u prvom poluvremenu. Nakon pokušaja Agbekporna i Hoxhe iz daljine te Hoxhe čiji je pokušaj u situaciji jedan na jedan obranio Kovačić, Slaven je poveo preko Štefulja u 28. minuti. Lijepo je s 20-ak metara odapeo današnji stoper i pogodio ‘malu mrežicu’ za vodstvo gostiju iz Koprivnice. Samo dvije minute kasnije Mioč je također bio precizan iz daljine za 2-0 vodstvo gostiju, da bi se onda u 35. minuti i Hoxha odlučio za prokušani recept i također pogodio.

U nastavku susreta također smo vidjeli golove, ali ovog puta s obje strane. Štrkalj je glavom pogodio u 62.minuti za 4-0, da bi onda u završnici prvo Lončarević u 75. minuti smanjio, a onda u 90. postavio konačnih 2-4. Iduću utakmicu Slaven Belupo igra već u nedjelju kada od 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš gostuje Rijeka.


1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

NK Moslavina – NK Slaven Belupo 2:4 (0:3)

Strijelci: 0-1 Štefulj (28.), 0-2 Mioč (30.), 0-3 Hoxha (35.), 0-4 Štrkalj (62.), 1-4 Lončarević (75.), 2-4 Lončarević (90.)

Stadion: Gradski stadion, Kutina

Suci: Toni Dadić, Dario Kolarević, Dejan Vuković i Luka Slišković.

Žuti karton: Lilovac (Moslavina)

Crveni karton: /

NK Moslavina: Kovačić, Crnoja, Bajlović, Slekovac, Lilovac, Batarelo, Res, Burić, Milinković, Daječar, Škuria. Klupa: Ilinić, Losso, Cvrtila, Lončarević, Horvat, Barišić, Ćosić, Zavoral, Petričić. Trener: Siniša Grubišić.

Slaven Belupo: Marković (66. Jesenović) – Hlevnjak (75. Ćurković), Boras, Martinaga, Štefulj – Mioč (46. Štrkalj), Agbekpornu, Claudemir – Hoxha (46. Mađarić), Ortiz (66. Račić), Šakota. Trener: Roy Ferenčina



Tagovi

Hrvatski nogometni kupSlaven BelupoMoslavina

Ostale Vijesti