Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL
Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL

Skupa pogreška Berlusconija: Marić se ne uklapa u momčad, klub ga planira poslati na posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 19:04

Da Osijek nije otkupio Miereza, vjerojatno bi ga ponovno gledali u Gradskom vrtu, ovako…

Kad je u ljeto 2020. godine i službeno potvrđen transfer Mirka Marića u Monzu, dojam je bio kako je Osijek odradio sjajan posao. Istina, prodali su svojeg najboljeg topnika, ali 4,5 milijuna eura koliko je stiglo u klupsku blagajnu bilo je sasvim pristojno za igrača njegovih kvaliteta.

Čelnici Monze također su bili zadovoljni. Marića se prethodno povezivalo s Fenerbahčeom, Dinamo Kijevom, čak je i onaj zagrebački navodno bio zainteresiran, ali u konačnici je zov sa Čizme bio presnažan.

Osim toga, u ugovor su ugrađeni i brojni bonusi. Primjerice, ako Monza u naredne četiri godine uđe u Serie A, taman i da Marić ne bude njihov član, Monza će Osijeku morati uplatiti dodatnih milijun eura. Iako je dolaskom Bjelice klub preskočio nekoliko stepenica, gledamo li samo ovaj posao, kapa se mora skinuti i bivšoj upravi i ljudima koji su dogovarali ovaj transfer.

Kad je došao u klub, mnogi su vjerovali kako će odmah u svojoj prvoj sezoni biti u vrhu ljestvice strijelaca Serie B. Ipak, Marić nije ispuno očekivanja u novom klubu, a nakon što je Berlusconi angažirao Marija Balotellija, popularni Mara praktički je trajno prebačen na klupu.

U sezoni je skupio 22 nastupa u Serie B, dva pogotka i jednako toliko asistencija, a u posljednjih pet utakmica, kad se Monza do zadnjeg kola borila za direktnu promociju, Marić četiri puta odlukom trenera nije bio ni na klupi, dok je utakmicu protiv Cosenze ipak bio u 18 igrača koji su konkurirali za utakmicu. Nažalost, ni u tom ogledu nije sudjelovao.

Da bi se zornije dočaralo koliko je pao u drugi plan, dovoljno je reći da je u 2021. godini Marić ukupno skupio 9 utakmica, odnosno 162 minute.

Upravo iz tog razloga talijanski mediji javljaju kako će on ovog ljeta gotovo pa sigurno napustiti klub. Teško je očekivati da će se dogoditi transfer, jer Monza sigurno ne može vratiti uloženo nakon ovako slabe sezone, pa se tako spominje mogućnost odlaska na posudbu.

„Najveći Monzin ovosezonski flop“, piše na Tuttomercatu za Marića, a oni ističu kako je lako moguće da stasiti napadač karijeru nastavi van Italije. Doduše, ove zime se spominjala mogućnost da Marić ode na posudbu u Vicenzu, klub koji je na kraju sezone izborio plasman u Serie A, ali to više nije realna opcija. Da Osijek nije otkupio Miereza te da se u klub nije vratio Antonio Mance, Bijelo-plavi bi bili favoriti za njegovim dovođenje, ovako Nenad Bjelica nema razloga natrpavati svlačionicu izvrsnim napadačima kad svi ne mogu igrati, a samim time ni biti zadovoljni.

Bilo kako bilo, Marić će ovog ljeta sigurno napustiti Monzu. Njegova buduće destinacija zasad nije poznata, ali iako još nije kupljena avionska karta, Marić već sad može polako krenuti sa spremanjem stana i pakiranjem kofera…


Tagovi

Mirko MarićMonzaSerie Bnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokOsijek

Ostale Vijesti