Skandal potresa Portugal! Kladionice povukle sinoćnju utakmicu prve lige iz ponude, sumnja se u namještanje

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.02.17. | 13:22

Ne sumnja se na namještanje utakmica samo u egzotičnim zemljama.

Raznorazne dojave i 'dojave' o namještenim utakmicama uglavnom dolaze iz egzotičnih zemalja, ali nije potpuno čudo kada se nešto slično dogodi i u najvećim europskim zemljama. Tako je jučer Portugal potresao skandal oko utakmice između Feirensea i Rio Avea.

Iako u ulozi gosta, Rio Ave je bio favorit u utakmici 20. kola portugalske Primeire, a da je tome tako svjedoči i činjenica da je u većini kladionica tečaj na pobjedu Feirensea iznosio 3,10. No, bez obzira na to, u Portugalu je zabilježeno veliki broj velikih uloga na Feirense, a tamošnja udruga vlasnika kladionica je odlučila blokirati tu utakmicu iz ponude.

Utakmica je povučena u trenutku kada je u jednoj kladionici zabilježena uplata od 100.000 eura na pobjedu domaćina. Bilo je i više uplata od nekoliko tisuća eura pa je utakmica povučena iz ponude, a portugalski mediji su se raspisali o cijeloj priči.

Tako su tamošnji mediji došli do podatka da je listić od 100.000 eura uplatio jedan Kinez, a to je odmah povuklo neke sumnje u namještanje jer je navodno nekoliko igrača Rio Avea u nekoliko navrata viđeno u društvu kineskih državljana. No, to nije potvrđeno, a sudbene portugalske vlasti su potvrdile kako provode istragu o cijelom slučaju pa ćemo vidjeti kako će se rasplesti cijela priča.

U svakom slučaju, Feirense je sinoć pobijedio s 2:1. Sumnja mora postojati.

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti