SKANDAL DOMAĆINA SVJETSKOG: Čitava ruska reprezentacija u Brazilu bila je dopingirana?!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.06.17. | 15:54

Novi skandal u ruskom sportu!

Nevjerojatne vijesti stižu s Kupa Konfederacija u Rusiji.

Kako javljaju engleski mediji, FIFA istražuje nogometni savez Rusije zbog mogućeg dopinškog skandala tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Kako javlja Guardian, svih 23 igrača s popisa tadašnjeg izbornika Fabia Capella je pod istragom zajedno s još jedanaest drugih imena. Petorica s tog popisa dio su i aktualne postave ruske nogometne reprezentacije koja je ispala s Kupa Konfederacija nakon jučerašnjeg poraza od Meksika (2:1). Riječ je o Akinfejevu, Samedovu, Žirkovu, Glušakovu i Kanjukinovu.

Ta reprezentacija pod sumnjom svoje je natjecanje u Brazilu završila u grupnoj fazi, gdje je dva boda sakupila remijima protiv Alžira i Južne Koreje, dok je poražena od Belgije rezultatom 1:0. Dalje su išli Belgija i Alžir. 

Kako saznaju britanski izvori, FIFA posjeduje detaljnu dokumentaciju koja navodno potvrđuje skandal. Rusija ima duboku povijest institucionaliziranog dopinga, čega je posljedica bila i suspenzija njihovih atletičara s prošlogodišnje Olimpijade u Rio de Janeiru. U slučaju da se ove sumnje potvrde, nesumnjivo da bi Rusiju pogodile teške sankcije uoči Svjetskog prvenstva koje se iduće ljeto održava upravo u toj državi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ruska nogometna reprezentacijaFIFASvjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti