Sjećate li se ove propale kupovine Reala? Na jedan dan opet je postao zvijezda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.12.14. | 17:06

Barcelona je nekada bila poznata po svojoj povezanosti s Nizozemcima, a u stvaranje nizozemske legije u jednom trenutku, ne baš tako davno, upustio se i Real Madrid.

Sve je počelo u ljeto 2006. godine, kada su Kraljevi s Old Trafforda doveli Ruuda Van Nistelrooya, koji im je odmah s 25 golova donio španjolski naslov, isplativši 14 milijuna eura koliko je koštao.

Pomislili su u Madridu da su pronašli dobitnu formulu pa će iduće sezone centarforu pridružiti trojicu sunarodnjaka. Robben je plaćen 36, Sneijder 27, a Drenthe koliko i godinu dana ranije Van Nistelrooy – 14 milijuna eura.

Kasnije su stigli i Huntelaar za 27, te Van der Vaart za 15 milijuna eura. Neki manje, drugi više, pokazali su se redom promašajima. I dok je sve njih Real kasnije uspio prodati i tako barem malo ublažiti stvari, Royston Drenthe ostao je do isteka ugovora.

Iz Feyenoorda je stigao kao 20-godišnjak, označen 'univerzalcem', sposobnim 'ordinirati' po lijevoj strani. Međutim, Drenthe se pokazao preofenzivnim za beka, a nedovoljno ubojitim za krilo. Ili jednostavnije – preskromne kvalitete za Kraljevski klub.

Real ga se nije uspio riješiti niti posudbama u Hercules i Everton, jer su se spomenuti klubovi uredno zahvalili na suradnji, odbivši i samu pomisao uzimanja Drenthea na duže vrijeme. Konačno, s Realom se rastao istekom ugovora 30. lipnja 2012., a onda je nekoliko mjeseci čekao na pronalazak novog poslodavca.

Drenthe je otišao u Alaniju iz dalekog Vladikavkaza, gdje je izdržao pola godine. U lipnju 2013. besplatno ga uzima Reading i s njime potpisuje dvogodišnju suradnju. I na stadionu Madejski za njega je ubrzo nestalo mjesta, tako da je nekoć silni talent danas na posudbi u Sheffield Wednesdayu.

I taman kad je mnogima nestao s radara, Drenthe je pokazao da ima makar još komadić čarolije u njegovim nogama. Jučer je protiv Blackpoola napravio uistinu rijetko viđenu fintu koja ga je na jedan dan opet učinila zvijezdom...   

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Real MadridSheffield WednesdayRoyston Drenthe

Ostale Vijesti