Sjećate li se ove dvojice? Dinamovi promašaji zabili velikanima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 10:57

Nitko od hrvatskih nogometaša jučer se nije upisao u strijelce u utakmicama Europske lige, ali zato su se golovima istaknula dva bivša Dinamovca.

Borussia Dortmund sigurno je slavila kod Gabale s 3:1, a utješni zgoditak za domaće zabio je Dodo u sudačkoj nadoknadi. Riječ je o Brazilcu koji je 2010. godine boravio na Maksimiru, ali pamti ga se po brojnim promašajima i samo tri pogotka u modrom dresu.

Punim imenom Luiz Paulo Hilario, a poznatiji kao Dodo, u Hrvatsku je stigao 2009., u redove Intera iz Zaprešića, i to navodno na preporuku Eduarda da Silve. Ubrzo ga je uzeo Dinamo, a kad su Mamići shvatili da je promašaj, proslijedili su ga u Lokomotivu. Niti tamo se nije previše zadržao i uslijedio je odlazak u Gabalu.

Tamo je Dodo s vremenom postao „desetka“, vicekapetan, prava zvijezda! Uostalom, upravo im je on donio povijesni plasman u Europsku ligu, postigavši oba pogotka u play-offu protiv Panathinaikosa. U Azerbajdžanu je bilo 0:0, u Grčkoj 2:2, pa je Gabala na račun golova u gostima prošla dalje...


Dodô 1:3 Goal | FK Qabala - Borussia Dortmund... by soccerhub365

Ne tako davno dres Dinama nosio je i Wilson Eduardo. Bilo je to lani, u prvom dijelu sezone. Naime, malo vremena je bilo potrebno, svega nekoliko mjeseci, da se zaključi kako Portugalac i nije neka „marka“. Zdravko Mamić najavljivao ga je kao TOP pojačanje, pričao u ljeto 2014. kako je Dinamo uzeo igrača oko kojeg su ratovali portugalski velikani i koji je, po njegovim riječima, trebao biti zvijezda portugalske lige.

Međutim, ekspresno se ispostavilo kako se Sporting Lisabon zapravo elegantno riješio Wilsona Eduarda slanjem na posudbu na Maksimir. Krilni napadač za Dinamo je odigrao 16 utakmica i zabio jedan jedini gol, pa ga se Zoran Mamić odlučio odreći već na polusezoni.

Nakon polusezone u Den Haagu, obilježene sa samo dva pogotka, ovaj 25-godišnjak vratio se u domovinu. Potpisao je za Bragu, u čijem je dresu sinoć, u tek trećem nastupu, zabio Marseilleu!

U ludoj utakmici s pet golova (na poluvremenu 0:0) Braga je slavila s 3:2, a Wilson Eduardo se pokazao sjajnim jokerom, pogodivši u 77. minuti za 2:0 nakon što je ušao s klupe. 

(Foto: Pixsell)


Wilson Eduardo Gol - Braga vs Marseille 2-0 2015 by sports-live1


Tagovi

Dinamo ZagrebLuiz Paulo Hilario DodoWilson EduardoGabalaBraga

Ostale Vijesti