Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Sjećate li se njih: Bivši napadači Dinama i Hajduka zabijali u visokoj pobjedi litavskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 20:22

Klub iz Vilniusa prava je HNL kolonija...

Nogometaši Nevezisa večeras su od 18 sati u sklopu 23. kola A Lyge u Litvi gostovali kod aktualnog prvaka Žalgirisa, koji ih je ispratio s više nego uvjerljivih 6:0. Riječ je momčadi popularnoj među bivšim HNL igračima, jer se u njezinom kadru nalazi čak osam nogometaša koji su svojevremeno trčali hrvatskim travnjacima.

Na vratima je Tomislav Duka (Hajduk, Istra 1961), u obrani srpski stoperski par Nemanja Ljubisavljević (Gorica) te Ivan Tatomirović (Inter Z.), a na desnom beku Marko Karamarko (Slaven Belupo) i Mario Pavelić (Rijeka). Napadačku liniju predvode Tomislav Kiš (Hajduk), Josip Tadić (Dinamo, Rijeka i dr.) te Slovak Jakub Sylvestr (Dinamo).

Sva tri navedena ofenzivca večeras su se u Vilniusu upisala na listu strijelaca. Nakon što je utakmicu s dva pogotka otvorio Francuz Hugo Videmont u 5. i 25. minuti, na red je došao Sylvestr, koji je na Maksimir stigao 2010. te član kluba bio do ljeta 2013. Postigao je gol u 34. minuti i na pauzu se išlo s rezultatom 3:0.

U nastavku, u 74. minuti, do zgoditka stiže Tomislav Kiš, danas 27-godišnjak koji je svojevremeno bio veliki talent Hajduka. Samo minutu nakon što je to učinila Žalgirisova desetka, mrežu ponovno trese Videmont za svoj hat-trick, a konačnih 6:0 u 87. postavlja Josip Tadić, dobro poznate HNL lice koji je zadnji angažman u Lijepoj našoj imao u Slaven Belupu.

Žalgiris se s utakmicom manje tako sada na tri boda približio izravnom konkurentu Suduvi, koja ima 62 boda. Jednako je uzbudljivo u Litvi bilo i prošle sezone, kada su spomenuti klubovi o tituli odlučivali u posljednjem kolu prvenstva. Žalgiris bio bolji s 3:0 i podignuo trofej prvaka.



Tagovi

LitvaŽalgirisTomislav KišJakub SylvestrJosip Tadić

Ostale Vijesti