Sjećate ga se? "Izgubljeni" Lee Addy ponovno u Dinamu, ali nije ono što mislite!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.17. | 11:34

Bivši stoper Dinama i Crvene zvezde ima novi klub!

 

Sjećate se Leea Addyja?

Ganski stoper je 2013. stigao u Dinamo s referencama igranja u Crvenoj zvezdi i u ganskoj reprezentaciji, s kojom je na SP 2010. u Južnoj Africi upisao tri nastupa na onom pohodu do četvrtfinala. Dosta se očekivalo od njega, ali je baš kao i mnogo pripadnika Dinamovih „Legija stranaca“ na kraju bio – tek prolaznik u Maksimiru. Ozljede su tome uveliko kumovale, a spominjalo se da mu radna etika i nije baš na razini.

Pamtimo i kada ga je Andrej Kramarić, u maniri Roberta Prosinečkog, na treningu driblingom toliko „zavrtio“ u mjestu da je nesretni Addy nakon tog „incidenta“ morao pauzirati radi ozljede koljena. Tu negdje je bio i kraj njegove zagrebačke avanture, nakon čega je krenulo njegovo lutanje; prvo je bio posuđen u Lokomotivu, da bi onda nakon četiri nastupa u Filijali napustio Dinamo i vratio se u Srbiju.

Ovog puta nije bila riječ o Crvenoj zvezdi, već o Čukaričkom, gdje je pokušao oživjeti karijeru kod tadašnjeg osvajača kupa. Nije išlo, pa se nakon samo osam nastupa u njihovom dresu rastao s klubom. Fascinantno zvuči i činjenica da je Addyju zapravo tek 26 godina, iako bi čovjek rekao da je tu već desetljećima!

Nakon što je dobio papire u Čukaričkom Addy se otisnuo nazad u Afriku, i to na probu u slavni južnoafrički klub Kaizer Chiefs, ali nije prošao. Ipak, uspio je nekako pronaći novi angažman, i to u – Zambiji! Riječ je o Lusaka Dinamos, tamnošnjem prvoligašu koji je prošlu sezonu završio u donjem dijelu prvenstvene ljestvice Zambije.

Tako će Addy svoj put nakon Austrije, Kine, Srbije i Hrvatske pokušati pronaći u Dinamu iz – Zambije!

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lee Addy

Ostale Vijesti