Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sjajni Čavlina obranio "nulu" Lokomotivi u Koprivnici

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.11.22. | 16:57

Sastav Zorana Zekića je bio bolji protivnik, ali nije uspio pronaći put do mreže

Iako to početak nije sugerirao, jer je utakmica krenula razigrano od samog starta, na koncu su česti faulovi i prekidi slomili ritam utakmice u Koprivnici, a Slaven Belupo i Lokomotiva odigrali nepopularnih 0:0.

Živa je bila utakmica u prvom poluvremenu. Već u trećoj minuti smo svjedočili duplom pasu Krstanovića i Kvržića, nakon kojeg je popularni Krle šutirao s 20-ak metara, i to daleko od gola.

A onda je u četvrtoj minuti vratar Lokomotive Čavlina zaradio svoju dnevnicu i najavio što možemo od njega očekivati u nastavku. Kvržić je pronašao usamljenog Mudražiju čiji pokušaj s desetak metara brani Čavlina. Lopta se odbila natrag do Mudražije koji iz blizine ne uspijeva probiti vratara Lokomotive, da bi na zatim na dugi odbijanac natrčao Kocijan čiji pokušaj brani nevjerojatni vratar Lokosa.

U 15. minuti se javio Aliyu – šutiirao je s vrha kaznenog prostora na povratnu Cipetića, ali pored gola.

U 24. minuti je Lokomotiva bila blizu pogotka. Cipetić je probio desnu stranu i dignuo glavu kao da će uputiti loptu nekome od suigrača, ali je lukavo odlučio ciljati prvi kut samo da bi ga zaustavila vratnica.

Zatim je uslijedio period igre u kojem su i jedni i drugi željeli nametnuti se na travnjaku u Korpivnici. A vratar Čavlina se osjetio izostavljenim pa je u 40. isproducirao novu sjajnu obranu. Hoxha je utrčao u kazneni prostor Lokomotive, izbacio se na desnu nogu i naciljao drugi kut koji je paradom zatvori Čavlina.

Prije odlaska u svlačionicu Lokomotiva je imala priliku kazniti sastav Zorana Zekića za sve dotadašnje promašaje. Stojković se našao sam na desetak metara od gola nakon centaršuta, odlučio se za volej koji nije pronašao svoju metu i prilika je odletjela malo pored gola.

Krstanović je u drugom dijelu po drugi put na utakmici isprobao svoj udarac. Doduše, njegov pokušaj s ruba 16-erca je otišao pore gola.

Hoxhe se zatim zaigrao na suparničkoj polovici – driblingom je slonio Marića i Cipetića pa sve upropastio lošim dodavanjem iz napada iz kojeg Belupo nije dobio ništa.

Spasio se Belupo u 63. minuti, Bubanja je ubacio na peterac, no nije nikoga pronašao, a onda je u nastavku akcije Tomečak probao, međutim niti on nije uspio zabiti.

Onda je u 66. minuti Aliyu sasvim nepotrebno startao na Božića i to s leđa, da bi mu Kolarić prvo pokazao žuti karton, a nakon intervencije VAR sobe korigirao odluku i poslao igrača Lokomotive na ranije tuširanje.

U zadnjih desetak minuta, Belupo je stisnuo Lokomotivu na svoju polovicu i jurnuo po pogodak, ali gai pak nije uspio zabiti. Najbliže tome bio je Krstanović u 90. minuti. Napadač Belupa je pucao nakon kornera, ali je lopta pogodila Čavlinu i odbila se u novi korner. Imao je Belupo još nekih polu prilika, međutim na koncu je ostalo ovih 0:0.

Slaven Belupo – Lokomotiva 0:0.

Koprivnica. Stadion: Ivan Kušek Apaš.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec): pomoćnici: Hrvoje Radić (Split), Goran Perica (Šibenik); VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: /

Žuti kartoni: Marina (S. Bel), Marić, Cipetić (Lok).

Crveni karton: Ibrahim Aliyu (66. - start s leđa).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović - Bosec (od 78. Žuljević), Zirdum, Soldo, Talys (od 46. Božić) - Marina (od 64., Crnac), Kocijan (od 64. Jambor) - Kvržić (od 64., Mioč), Mudražija, Hoxha – Krstanović.

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić (59., Tomečak), Mersinaj, De Haas, Milićević - Marić, Bubanja - Aliyu, Stojković (od 59., Goričan), Pivarić (od 90+2., Salihu) – Kulenović.



Tagovi

NK LokomotivaSlaven Belupo

Ostale Vijesti