REUTERS/Ralph Orlowski
REUTERS/Ralph Orlowski

Sjajne vijesti iz Dortmunda: Sebastian Haller je pobijedio rak te se vratio treninzima prve momčadi!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 10:17

Navijali za BVB ili ne, ovo je nešto što vas naprosto mora razveseliti!

Sebastian Haller je opet na zelenim travnjacima! Zvijezda BVB-a koja je ljetos stigla u klub za 30-ak milijuna eura iz Ajaxa kako bi zamijenio Erlinga Brauta Haalanda je snimljena u trening kampu kako 'niže krugove' s još nekim igračima prve momčadi što je odmah postala priča za naslovnice u Njemačkoj. Podsjetimo, Haller je svega dva tjedna nakon što je stigao u klub saznao da ima rak testisa, ali budući da je bolest otkrivena u ranoj fazi, stasiti napadač rodom iz Francuske (porijeklo vuče iz Obale Bjelokosti čiji je reprezentativac) je u najvažnijoj utakmici života uspio izaći kao pobjednik te se puno ranije od prvih predikcija vratio u trenažni proces!

Haller je prije dolaska u BVB igrao za Ajax, West Ham, Eintracht, Utrecht i Auxerre, a jedini klub u kojem nije pokazao svu silnu kvalitetu koju posjeduje je West Ham. U Eredivisie je bio sjajan, u 132 nastupa skupio je 73 pogotka i 26 asistencija, a kad je bio na vrhuncu svoje karijere, obolio je od teške bolesti koju je ipak na kraju uspio pobijediti. Teško je predvidjeti kad bi Haller opet mogao zaigrati, Bundesliga se nastavlja 22. siječnja, ali zasad još nije poznato hoće li on biti u konkurenciji za prvu momčad BVB-a.

Bilo kako bilo, sama činjenica da je opet u trening kamu, da sa svojim suigračima trčkara i da je u svojem prirodnom staništu, na nogometnom terenu, je sjajna vijest sama po sebi. Za Hallera se voli reći da je rasan strijelac, ali je jednako tako i veliki borac što je dokazao i sada. U klubu ga nitko neće forsirati, vratit će se kad se vrati, ali snimke koje kruže društvenim mrežama navijačima BVB-a daju razloga za optimizam da će se ovaj velemajstor uskoro vratiti i nastaviti raditi ono što radi najbolje – zabijati golove kao na pokretnoj traci! 


Tagovi

Sebastien HallerBorussia Dortmund

Ostale Vijesti