REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Sjajna utakmica na Teatru snova: United dvaput vodio, Tottenham uzeo bod, Werner asistirao u debiju, McTominay u 90+4. promašio pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 19:39

U prvoj utakmici nedjeljnog programa između Evertona i Aston Ville nije bilo pogodaka.

Nogometaši Manchester Uniteda i Tottenham Hotspura u susretu su 21. kola engleskog prvenstva na Old Traffordu igrali 2-2.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su dva puta vodili golovima Hojlunda (3.) i Rashforda (40.), ali gosti su se uspijevali vraćati preko Richarlisona (19.) i Bentancura (46.).

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Ovim bodom peti Tottenham se bodovno poravnao s četvrtim Arsenalom, oba sastava imaju po 40 bodova, dok je United sedmi sa 32 boda.


Spomenimo i jedan zanimljiv podatak kojeg su iskopali engleski mediji, a on glasi kako Manchester United nikada nije izgubio domaću utakmicu u Premier ligi kada su na poluvremenu imali prednost. Od 316 utakmica upisali su čak 292 pobjede te 24 remija. Tottenham je doduše bio nešto bolji takmac, imali su veći xG (0.84 - 1.35), ali pred sam kraj utakmice, u 90+4. minuti, Scott McTominay promašio je ogromnu priliku s kojom su Crveni vragovi mogli do pobjede protiv Tottenhama.

"Morao je to zabiti! Bio je to čisti udarac glavom, nikoga nije bilo oko njega. Morao je loptu usmjeriti prema podu, to je najvažnija stvar u tom trenutku", rekao je poslije utakmice Gary Neville.

Isto tako je važno istaknuti kako je u dresu Tottenhama ove nedjelje debitirao i Timo Werner, a on je u 46. upisao asistenciju kod pogottka Bentancura.

"Sretan sam što sam se vratio. Jako je zabavno igrati u ovoj ligi, uživao sam u ovoj utakmici. Osvojili smo bod, a vjeurujem da s treningom možemo biti još bolji. Jako sam uzbuđen jer sam od trenera i suigrača vidio neke fenomenalne stvari. Odmah su me svi prihvatili. Jako se radujem utakmici na našem stadionu za dva tjedna, bit će to sjajno", rekao je njemački napadač poslije utakmice.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Everton i Aston Villa su na Goodison Parku igrali 0-0. Aston Villa je tako ostala treća na ljestvici sa 43 boda, koliko ima i drugi Manchester City, dok je vodeći Liverpool na 45 bodova.

Everton je, pak, ostao 17. sa 17 bodova, jednim više od 18. Luton Towna.

(Hina, G)


Tagovi

Scott McTominayTimo WernerTottenhamManchester UnitedPremier liga

Ostale Vijesti