Tottenham preokrenuo Aston Villu, Burnley demolirao Southampton

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.08.19. | 20:25

Startala je najuzbudljivija nogometna liga.

Odigrano je šest susreta engleskog Premiershipa.

U prvoj utakmici dana Manchester City je u gostima demolirao West Ham rezultatom 0:5.

Tottenham je furioznom završnicom preokrenuo Aston Villu i pobijedio rezultatom 3:1. Gosti su poveli u 9. minuti, kad je obrambeni igrač očistio loptu sa svoje polovice te uposlio Mcginna, koji je primio loptu na 20-tak metara te utrčao u kazneni prostor i matirao Llorisa. Tottenham se u 73. minuti preko novog pojačanja Ndombela vratio u igru. Eriken je ubacio s desne strane, a novi napadč se odlično snašao i s pet metara matirao gostujućeg vratara. Domaćini su u zadnjih pet minuta preko svog najboljeg napadača Kanea potpuno okrenuli utakmicu. Prvo je u 86. minuti Kane iskoristio pogrešku domaćina i iskoristio poklon za vodstvo, da bi u 90. minuti zabio nakon kontre za konačnih 3:1. 

Bournemouth je na domaćem terenu remizirao rezultatom 1:1 s novim prvoligašem Sheffield Unitedom. Domaćin je poveo u 62. minuti pogotkom Mephama, no prvi bod gostima je u 88. minuti donio Sharp.

Burnley je na svom terenu neočekivano razbio Southampton rezultatom 3:0. Prvo poluvrijeme je prošlo bez golova, ali se u drugom otvorilo za domaćine. Barnes je u 63. minuti zabio za 1:0, a isti igrač se u 70. minuti ponovno upisao u strijelce za povećanje vodstva. Sjajan dan domaćina potvrdio je Gudmundsson pogotkom u 75. minuti za konačnih 3:0.

Crystal Palace i Everton su odigrali miroljubivijih 0:0. Everton je većinu utakmice bio bolji protivnik, ali u 76. minuti Schneiderlin dobiva drugi žuti te domaćini stvaraju niz odličnih prilika, no bez rezultatskih promjena.

Brighton je na gostovanju kod Watforda pobjedom 0:3 uzeo sva tri boda. Gosti su u vodstvo došli u 28. minuti autogolom Doucourea, a sjajan dan galebova potvrdili su Andone u 65. minuti i Maupay u 77. minuti.

Rezultati:

West Ham - Manchester City 0:5

Bournemouth - Sheffield United 1:1

Burnley - Southampton 3:0

Crystal Palace - Everton 0:0

Watforda - Brighton 0:3

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti