Situacija u Bayernu eskalira: Klub se oglasio o sukobu Neuera i Nuebela

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 16:18

Ne miriši na dobro za njemačku 'jedinicu'.

Proteklih nekoliko tjedana postepeno rastu tenzije u Bayern Munchenu. Taman kada se situacija u svlačionici smirila odlaskom Nike Kovača protiv kojega su ostali pojedini senatori, sada je došlo do novih trzavica koje rastu iz dana u dan.

Problem je u odnosu Manuela Neuera i bavarskog giganta te činjenici kako još ne mogu pronaći zajednički jezik oko produženja suradnje. Njemačka 'jedinica' želi dugotrajniji ugovor i visoku plaću koju mu uprava branitelja naslova u Bundesligi ne želi dati.

Tamošnji mediji spekuliraju i o Neuerovom statusu među vratnicama sljedeće sezone jer je od ovog ljeta na Saebener Strasse stiže Alexander Nuebel, viceprvak Europe s njemačkom U21 reprezentacijom i najveća vratarska nada 'Elfa' novijih generacija.

Prema određenim napisima, Nuebel ima zagarantiranih deset utakmica po sezoni u Bayernu, iako su stigli i demantiji takve informacije. S druge strane, veterana Neuera je to poprilično iživciralo, a njegov agent Thomas Kroth bacao je "otrovne strelice" u smjeru kluba i njihovog novog mladog golmana.

Tim povodom, konačno se oglasio Karl-Heinz Rummenige u ime cijelog Bayerna, u kojemu je poprilično zamjerio Neuerovu agentu te su rekli da to više neće tolerirati.

"Posljednjih tjedana bilo je dosta izvještaja vezanih oko Alexandera Nuebela. U ime Bayerna, želim pojasniti da su svi u Bayernu, uključujući i trenera Hansija Flicka, jako sretni što Nuebel postaje dio Bayerna od sljedeće sezone. On je jedan od najboljih mladih golmana u Europi i važan igrač za budućnost naše momčadi. Uvjereni smo da će Manuel Neuer, sa svojom kvalitetom i iskustvom, biti važan suradnik u razvoju Alexandera Nuebela. Uz to, službeno dodajemo da nećemo tolerirati ponižavajuće komentare od igračevih agenata o drugim Bayernovim igračima", rekao je izvršni direktor 'Rekordmeistera', Rummenigge.

Kako će ovo primiti Manuel Neuer, tek treba vidjeti.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Karl-Heinz RummeniggeAlexander NubelManuel Neuer

Ostale Vijesti