Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Šire se kapaciteti na Poljudu, Bijele će moći gledati više navijača, postavljene i zaštitne mreže

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.01.23. | 17:21

Hajduk je nedavno donio odluku da će utakmice na Poljudu ubuduće moći samo gledati članovi i pretplatnici o kraja sezone

Već duže vrijeme vode se razgovori i rasprave o uređenju i obnovi Poljuda, a uoči drugog dijela sezone zahuktali su se i neki konkretni radovi. Najzanimljiviji su svakako oni na proširenju sjedećih kapaciteta na Poljudu. Uprava Bijelih nedavno je donijela odluku da će na Poljudu utakmice moći gledati samo članovi i pretplatnici, tj. da samo oni imaju pravo na kupnju ulaznica, a Hajduk je trenutno blizu 40 tisuća članova.

Počelo je tako postavljanje montažnih redova tribina, a planiraju se istočna i zapadna tribina spustiti sve do razine travnjaka. Dosadašnji kapacitet Poljuda prema službenoj Hajdukovoj stranici je 33.987 sjedećih mjesta, a tendencija je da bude i veći. Trenutno postavljene sjedalice su zapravo testne pa će se konačna odluka donijeti naknadno uz ishođenje i potrebnih dozvola.

Ivo Cagalj/PIXSELLIvo Cagalj/PIXSELL

Nisu to jedini zahvati na stadionu koje rade. Tu su i oni sa sigurnosnog aspekta, a riječ je o postavljanju zaštitnih mreža na ogradama između sjeverne i istočne, sjeverne i zapadne te zapadne i južne tribine. Tako bi se u tim zonama proširio kapacitet za nekoliko stotina mjesta i ne bi bila potrebna tampon zona uz ograde.

S novim izgledom i dosadašnjim radovima navijači će se upoznati u nedjelju 22. siječnja kad Hajduk na Poljudu od 15 sati dočekuje Šibenik. (km)



Tagovi

HajdukNK Hajduk SplitPoljud

Ostale Vijesti