Pixsell
Pixsell

Simultanka Karla Špeljaka donijela Šibeniku tri boda i bijeg s dna ljestvice

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 19:43

Šibenik je uvjerljivom igrom, na krilima mladog Karla Špeljaka, svladao Slaven Belupo na Šubićevcu i najmanje na jedan dan prepustio fenjer tablice Gorci.

Nakon što su nogometaši Šibenika u prvenstvu osvojili samo jedan bod u posljednjih pet kola i pali na posljednje mjesto ljestvice, Narančasti su u utorak, u prvoj utakmici 31. kola HNL-a, u kišnom i tmurnom Šibeniku odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. Pobjedom nad Slaven Belupom (3:1) ponovno su skočili na deveto mjesto ljestvice i, barem privremeno, fenejr prepustili Gorici koja u srijedu dočekuje Hajduk.

A posebno impresivan bio je mladi zagrebački krilni-napadač Karlo Špeljak (20) koji je početkom sezone u Šibenik stigao iz Lokomotive. Danas je zabio svoja prva dva pogotka u HNL-u (i seniorskoj karijeri), a mogao ih je još barem toliko. Uz to bilo ga je po cijelom terenu, a za kraj je uspio i namjestiti pogodak Harukiju Araiju za 3:0 prednost Šibenika

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Damir Čanadi prilično je iznenadio sa sastavom, na teren je poslao momčad bez klasičnog centarfora, u napadu su zaigrali spomenit Špeljak i Ivan Dolček kojih je bilo po cijelom terenu, s krila su se često ubacivali u sredinu i ostavljali prostor za ofenzivno nastrojene Šibenikove bekove Harukija Araija i Zorana Kvržića. Zoran Zekić odlučio se na preskakanje igre te je od prve minute u sastavu Slavena krenuo visoki Ivan Krstanović.

S takvim početnim postavama puno se bolje snašao Šibenik. Čanadijevi izabranici na teren su izletjeli kao pušteni s lanca. Unatoč očajnom vremenu i slabom terenu, Narančasti su nizali prilike jednu za drugom. Prvi je probao Dario Čanađija, spreman je bio inače rezervni vratar Slaven Belupa Ivan Šušak. Dolček je potom matirao golmana Farmaceuta, ali je lopta umjesto u mreži završila na stativi.

Nastavio je Šibenik s nizanjem prilika, Šušak je ovaj puta obranio udarac Dolčeka, a onda se prvi put ukazao Špeljak. Nanizao je nekoliko igrača, pucao je s ruba kaznenog prostora i pogodio drugu stativu Šibenika na utakmici.

Slaven se tek u drugoj polovici poluvremena probudio, no pokušaji Roberta Mudražije i Armina Hoxhe nisu ozbiljnije ugrozili Lovru Rogića.

Igra se brzo ponovno prebacila na polovicu Slaven Belupa. Probali su Vinko Soldo i Špeljak koji je u 41. minuti napokon uspio probiti obranu Zekićeve momčadi i zabio svoj HNL prvijenac na dodavanje Dolčeka. Da Narančasti na odmor odu s lagodnom prednosti pobrinuo se – Špeljak! Ovaj put dodao je Haruki Arai, a Špeljak pogodio s ruzba kaznenog prostora.

Šibenik je u prvom poluvremenu apsolutno izdominirao utakmicom i imao zasluženu prednost.

Iako se činilo da je Slaven nešto bolje otvorio nastavak, nakon 10-ak minuta ponovno su krenuli naleti Narančasti. Arai je iz slobodnog udarca pogodio gredu, to je bio treći okvir gola Šibenika na ovoj utakmici, praktički sve je bilo riješeno u 66. minuti kada je Špeljak oduzeo loptu, potegnuo kontru i dodao za Araija koji poentira za 3:0.

Slaven Belupo ipak je uspio zabiti počasni pogodak. Art Manaj koji je pet minuta ranije ušao u igru izašao je sam pred Rogića, zaobišao ga i zabio u praznu mrežu za konačni rezultat. I njemu je to bio prvijenac u HNL-u!

Pred Šibenikom je gostovanje kod Istre 1961 u subotu (29. travnja), a Slaven Belupo će svoj domaći dvoboj 32. kola HNL-a odigrati u ponedjeljak 1. sviobnja.

31. kolo 1.HNL

Stadion: Šubićevac, Šibenik; Suci: Jakov Titlić (Hrvace), Jerko Crnčić (Vrbovec), Dario Kolarević (Zagreb); VAR: Duje Strukan, Alen Jakšić (Split)

Šibenik – Slaven Belupo 3:1

Strijelci: 1:0 Špeljak (41., Dolček), 2:0 Špeljak (45., Arai), 3:0 Arai (66., Špeljak), 3:1 Manaj (73., Hoxha)

Šibenik (3-5-2): Rogić – Perić, Đorić, Mina (od 56. Mesa) – Kvržić, Čanađija, Pozo (od 80. Hiroš), Soldo (od 90. Matić), Arai – Špeljak (od 90. Knežević), Dolček (od 80. Radonjić)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak – Hlevnjak (od 78. Krušelj), Kocijan, Soldo, Talys – Mioč (od 78. Bošnjak), Jambor – Crnac (od 67. Perošević), Mudražija (od 82. Mihalić), Hoxha – Krstanović (od 67. Manaj)

Žuti kartoni: Knežević 93. (Šibenik) / Bošknjak 87., Manaj 89. (Slaven Belupo)



Tagovi

NK ŠibenikSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti