Alessio Marini / ipa-agency.net/IPA
Alessio Marini / ipa-agency.net/IPA

Simone Inzaghi: "Sada nam je cilj dovesti Brozovića u pravu formu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.02.23. | 10:18

Oduševljenje u Interu, veliko razočaranje u Milanu nakon gradskog derbija

Malo toga je ostalo od lanjske šampionske momčadi Milana. Momčad je, doduše, slična, ali što se igre tiče, derbi protiv Intera je zorno prikazao svu nemoć Piolijevog sastava. Nerazzurri su razgolitili gradskog rivala i iz prve ruke mu pokazali kolika je razlika u odnosu na dva kluba.

Iako rezultat od 1:0 to ne oslikava, Inter je bio nadmoćan svih 90 minuta. A trebalo je u mreži Milana odsjesti puno više od ovog jednog koji je u 34. minuti potpisao igrač utakmice Lautaro Martinez.

Inače, njemu je Gazzetta dello Sport dodijelila najvišu ocjenu, od 7,5 uz opis da je vratar Milana Tatarusanu jedini razlog zašto se argentinski napadač nije okitio s još jednim ili dva pogotka. „Totalni napadač“, dodaje talijanski sportski dnevnik.

A prvi nastup za Inter u 2023. godini zabilježio je i Marcelo Brozović koji je ušao u igru u 72. minuti zamijenivši Henriha Mhitarijana.

„Prvi nastup Marcela u ovoj godini. Ušao je u igru u lošem momentu za Inter, kada se činilo da Milan može nešto napraviti. Pridonio je pobjedi trkačkim dionicama“, piše Gazzetta koja je hrvatskom veznjaku dodijelila ocjenu 6.

Jasno je zbog čega je strateg Intera Simone Inzaghi bio oduševljen nakon utakmice.

„Slavili smo u dva derbija u 20 dana. Sada se moramo fokusirati na sebe, želimo dovesti igrače poput Lukaku i Brozovića u najbolju formu. Bio je užitak gledati našu momčad na terenu, a naša jedina pogreška je bila ta što nismo zabili i drugi pogodak pa smo živjeli u neizvjesnosti do samog kraja, morali smo biti precizniji pred golom Milana“, rekao je Inzaghi.

A sasvim suprotno raspoloženje vlada kod njegovog kolege Stefana Piolija. Milan je u nizu od tri uzastopna poraza (Lazio, Sassuolo, Inter), i drži tek šesto mjesto Serie A, inače posljednje koje vodi u Europu.

Pioli je na velikom udaru kritika, osobito nakon činjenice da njegova momčad u derbiju nije imala niti jedna udarac u okvir vrata, a talijanski mediji propitkuju strategiju trenera Milana – formaciju 3-5-2 i izostavljanje Rafaela Leaa iz početne postave.

REUTERS/Daniele MascoloREUTERS/Daniele Mascolo

„U idućih nekoliko susreta sigurno ćemo igrati tri u obrani, zatim ćemo vidjeti kakva je forma u ofenzivnoj fazi“, najavio je Pioli, koje nije decidirano pojasnio zašto je ostavio prošlogodišnjeg igrača sezone Serie A, Leaa, na klupi. Je li posrijedi kažnjavanje zbog toga što nije potpisao produženje suradnje s Milanom ili nešto drugo, nije poznato. Ali Leao je, slažu se danas sportski mediji u Italiji, morao biti u udarnoj postavi. U derbijima nema kalkuliranja.

„Odabrao sam ono što sam smatrao najboljim. Divock Origi trebao je raditi okomita dodavanja za Oliviera Girouda. Ne mislim da je to nužno bila Origijeva krivnja večeras, ali branili smo se preduboko, napravili previše grešaka igrajući odostraga i bili smo neučinkoviti naprijed“, podvukao je Pioli. (pz)



Tagovi

Derby della MadonninaInterMilanMarcelo Brozović

Ostale Vijesti