REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Šime Vrsaljko: „Hajduk radi odličan posao, Dinamo mi je dao sve u životu, Juranović je budućnost“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.02.22. | 20:36

U intervjuu za Novu TV otkrio je kolike su šanse za povratak u HNL te tko bi po njemu mogao osvojiti prvenstvo

Srebrni Vatreni iz Rusije i jedan od zaslužnijih za taj uspjeh, Šime Vrsaljko u intervjuu za Novu TV govorio je o svom budućem statusu u reprezentaciji, HNL-u, njegovom mogućem povratku u Hrvatsku te ogledima Dinama protiv Seville. Prvenstveno se osvrnuo na period iza njega, period teških ozljeda koje su nastupile nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine. Otkrio je i da nije razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem te da se nada će uskoro razgovarati o njegovom statusu u reprezentaciji.

„Nadam se da ćemo uskoro razgovarati o raznim temama. Sa suigračima iz reprezentacije sam u kontaktu i to je uvijek u nekoj pozitivnoj i veseloj atmosferi“, otkrio je Vrsaljko za Novu TV.

Od početka 2022. godine značajno se poboljšao njegov status u Atletico Madridu. Odigrao je šest utakmica od sedam, a upitan je i očekuje li da bi ga izbornik mogao kontaktirati zbog veće minutaže u klubu.

„Svaku priliku koristim da što više igram i na kraju dana koliko me Diego(op.a. Simeone) treba bit ću na dispoziciji klubu. Tako isto i hrvatskoj reprezentaciji, ako me reprezentacija bude trebala. Navijači od mene mogu očekivati ono što uvijek kao profesionalac pružam, a to je sve od sebe. Kako će to izgledat na terenu vidjet ćemo, ponavljam ako dođe to toga. Josip Juranović je dobro napredovao i on je budućnost reprezentacije.“

Otkrio je kako gleda i na utrku za prvaka ove godine u HNL-u.

„Što god kažem o favoritima može se protumačiti krivo. Situacija je nikad zanimljivija što se tiče prvenstva. Hajduk radi jedan odličan posao i igraju jako dobro. Dinamo je isto tako momčad koja ima nenormalnu kvalitetu i mislim da su u ovom trenutku najzreliji da zadrže trenutnu poziciju. To prvo mjesto, a sve ovisi o njima. Ostali? Osijek je jako dobra ekipa koja zna što radi na terenu i imaju odličnog trenera. Rijeka isto tako. Tako da do kraja ne bi isticao nikoga kao favorita“, rekao je Vrsaljko, a onda nije mogao odoljeti pa dodao:

„Ako već moram, neka to budu Hajduk i Dinamo ili Dinamo i Hajduk. Ali Dinamo mi je dao sve u životu. Tako da mislim ako do kraja sezone budu nastavili ovim ritmom da će biti prvaci.“

U nekoliko navrata se spominjao njegov povratak u HNL, a on je otkrio je li vrijeme da dođe do toga.

„Mislim da ne. Nije mi to u planu trenutno što se tiče moje karijere, ali sigurno u nekoj budućnosti, bližoj ili daljoj, bih mogao početi razmišljati o tome. Trenutno, definitivno ne!“

Na kraju se osvrnuo i na Dinamove oglede protiv Seville.

„Sevilla igra fenomenalnu sezonu. Dinamo ima kvalitetu da im se suprostavi i to su pokazali nekoliko puta u Europi. Da mogu parirati najboljim momčadima. Tako da bi ja to ostavio kao jednu otvorenu utakmicu u kojoj se može dogoditi mnogo toga. Naravno da ću navijati za Dinamo i neka pobjedi“, zaključio je Vrsaljko za Novu TV.


Tagovi

Šime VrsaljkoNova TV

Ostale Vijesti