Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Šibeniku ističe rok za otkup Marina Jakoliša, možda se nazire rješenje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.12.21. | 09:19

Šibenčani nekako moraju 'izmisliti' 200 tisuća eura.

Od kada je prošlog ljeta Marin Jakoliš stigao u Šibenik na posudbu iz Hajduka, u još uvijek tekućoj polusezoni prometnuo se u jednog od najboljih igrača Prve hrvatske nogometne lige. Trenutno je treći strijelac HNL-a s devet pogodaka i jedan od najboljih asistenata lige s pet pogodaka.

U Hajduku se nije snašao, a u Šibeniku je eksplodirao. Bijeli su Jakoliša posudili Šibeniku do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora do kraja godine u iznosu od 200 tisuća eura. U suprotnom, Hajduk može vratiti mlađeg Jakoliša već na zimskom prijelaznom roku.

Hajduku je napad najveći forte, na krilnim pozicijama Bijeli imaju Stipu Biuka, Emira Sahitija, Alexandera Kačaniklića i Samuela Eduoka, krilnu poziciju po potrebi mogu odigrati Jan Mlakar, Marin Ljubičić i, dakako, Marko Livaja, no unatoč dobroj pokrivenosti imati u svojim redovima 'kapitalca' poput ovosezonskog Marina Jakoliša je nešto što bi Majstora s mora moglo prometnuti u još većeg kandidata za naslov prvaka.

Zimski prijelazni rok počinje za nešto više od dva tjedna, a već neko vrijeme je poznato da se šibenski prvoligaš nalazi u dosta teškoj financijskoj situaciji, igračima i djelatnicima kluba nisu plaćene naknade, a kolumbijska uprava 'intenzivno radi na rješavanju problema', kako su nedavno napisali u jednoj SMS poruci.

Iz te perspektive otkup Jakoliševog ugovora u ovom trenutku čini se kao nemoguća misija, no, možda se nazire rješenje. Sportske novosti neslužbeno doznaju da bi Jakolišev ugovor mogli otkupiti lokalni poduzetnici i na taj način zadržali najboljeg igrača Šibenika u klubu.

Šibenik će do kraja godine odigrati još dvoboj protiv Gorice u Velikoj Gorici, a ono što je sigurno, Narančaste ove godine očekuje sve samo ne mirni i spokojni božićni blagdani...



Tagovi

NK ŠibenikMarin JakolišHajduk

Ostale Vijesti