Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Šestorici hajdukovaca ističu ugovori, dvojice nije bilo na popisu putnika za Novigrad

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.01.23. | 13:56

Jakobušić je bio jasan i kazao da imaju priliku do 15. veljače produžiti ugovor ili napraviti transfer

„Najbolja stvar koju smo napravili u ove dvije godine je da svatko u klubu radi svoj posao. Do 15. veljače svi imaju priliku produžiti ugovor ili napraviti transfer. Tu ne mijenjamo stav. Nećemo na nekima trenirati strogoću, a na drugima ne. Naravno da ostaju svi koji završavaju karijeru u Hajduku“, rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na predstavljanju novog trenera Ivana Leke. Pitanje kadra za nastavak sezone otvorilo se na konferenciji za medije, a među njima bilo je i što će biti s onima kojima ističe ugovor.

Jakobušić je tu bio jasan otkrivši što čeka one koji uđu u zadnje mjesece ugovora ako ga ne produže do sredine veljače. Trenutno je na popisu šest igrača kojima ističe ugovor, ne računajući Chidozieja Awaziema i Tonija Borevkovića koji su na posudbi, a jasan je i status Danijela Subašića i Nikole Kalinića koji bi na Poljudu trebali završiti karijeru.

Oni čiji je status pod povećalom narednih dana su Stefan Simić, David Čolina, Marco Fossati, Jani Atanasov, Gergõ Lovrencsics i Samuel Eduok. Za potonjeg je odavno jasno da od njegovog produženja neće biti ništa i da broji zadnje dane u Splitu, a nije ni otputovao s momčadi na pripreme u Novigrad. Upitna je i budućnost 34-godišnjeg Lovrencsicsa na Poljudu s obzirom na njegove godine pa je vjerojatno da odradi tek postojeći ugovor do kraja dok mu se ne pronađe alternativa na desnoj strani koju je odavno zauzeo Dino Mikanović povratkom u Hajduk.

U fokusu su tako ostala četvorica igrača, a jedan od njih nije jučer otputovao na pripreme s Bijelima. Riječ je o Atanasovu kojeg, uz Eduoka od igrača kojima ističe ugovor, nije bilo na jučerašnjem popisu putnika u Novigrad. U službenoj objavi navedeno je da će se ostatak momčadi priključiti u narednim danima. No s obzirom na status ugovora reprezentativca Sjeverne Makedonije otvorilo se pitanje i razloga njegovog izostanka. Je li uzrok ozljeda ili se u pozadini kuha potencijalni transfer i odlazak s Poljuda znat će se zasigurno više u narednim danima.

Ove sezone upisao je 16 nastupa Atanasov s ukupno 517 minuta za Bijele, a zabio je i dva gola u prvenstvu od čega jedan u derbiju protiv Dinama (1:4), dok je drugi bio iz slobodnog udarca u golijadi protiv Slaven Belupa(5:1) na Poljudu. U Hajduk je stigao u ljeto 2020. kao slobodan igrač iz Bursaspora i ukupno upisao 69 nastupa te zabio šest golova i dva puta asistirao.

Hajduk će se u Novigradu pripremati do 15. siječnja, a u tom periodu će odigrati i četiri prijateljske utakmice protiv Kalcer Radomlja, MOL Fehervara, Celja i Slovackog. Hajdukovci su u Istru stigli jučer, a Leko je na put poveo 26 igrača.


Tagovi

Jani AtanasovHajdukSamuel Emem EduokStefan SimićDavid ČolinaMarco FossatiGergo LovrencsicsLukša Jakobušić

Ostale Vijesti