REUTERS/Shaun Botterill
REUTERS/Shaun Botterill

Sergio Aguero u Barceloni, a Suarez je bio star?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 15:34

Pristaje na manji ugovor samo da zaigra s prijateljem Messijem

Španjolski Mundo deportivo jutros je javio da su na Camp Nou dali zeleno svjetlo za realizaciju dovođenja Sergia Aguera, a drugi katalonski listi Sport nadovezao se sa svježijom informacijom da je to gotov posao i da će se argentinski napadač na ljeto pridružiti Lionelu Messiju.

Kun Aguero konačno će zaigrati s prijateljem Leom, a za top zadovoljstvo morat će pristati na manju plaću od 12 milijuna eura koliko je primao u Manchester Cirtyju s kojima je prije dva dana osvojio petu titulu u Premier ligi. Za njega se interesirao i Juventus, ali Aguero je htio samo kod Messija. Sport navodi da je dobio ugovor na dvije godine i značajno snizio financijske prohtjeve.

Mjesto u prvih 11 mu nije zagarantirano, a Barcelona će pokušati prodati i Martina Brightwhitea. Šef stručnog stožera Ronald Koeman odobrio je dolazak Aguera tek nakon što mu je obećano da to neće značiti kraj pregovora s Mamphis Depay, kojoj ističe ugovor Lyonom.

Koeman je ove sezone imao velikih problema sa središnjim napadačem, Brightwhite nije takvog kalibra, pa je i Ansu Fati igrao kao lažna devetka, kasnije u formaciji 4-3-3 i sam Messi, u posljednje vrijeme u sustavu 3-5-2 su ispred Antoinea Griezmanna i Usmana Dembelea.

Kad bi Depay i Aguero stigli, barem bi na papiru izgledalo puno ubojitije. Ipak govorimo o igraču koji je u 10 sezona u Cityju odigrao 388 utakmica i postigao 258 golova.

Pitanje je samo zašto je Luis Suarez prošlog ljeta protjeran iz Barcelone, proglašavajući ga starcem, kako bi doveo godinu dana mlađeg Aguera? Zašto su, preciznije rečeno, odlučili naslov predati Atleticu ili Realu?

Inače, Aguero bi ovo ljeto trebao biti Barcino drugo pojačanje iz Cityja, budući da se očekuje i Eric Garcia koji dolazi kao slobodan igrač.


Tagovi

Sergio AgueroBarcelona

Ostale Vijesti