REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Senzacija na Otoku: Englezi uvjeravaju da City ovog tjedna predstavlja Haalanda!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 10:19

S druge strane, od Pogbinog odlaska na Etihada neće biti ništa, a favoriti za njegovim dovođenjem su i dalje Juventus, PSG i Real Madrid.

Diljem europskog kontinenta ovog se tjedna igraju brojne utakmice koje će odlučiti pitanje osvajača nacionalnog prvenstva. U Engleskoj je City na koračić da postane novi/stari prvak nakon što je Liverpool u prošlom kolu kiksao protiv Tottenhama. Građani ove sezone neće do naslova Lige prvaka, što je najveća želja arapskih vlasnika otkako su otkupili klub, a kad bi se tražile svojevrsne rupe u momčadi, lakom matematikom dođe se do zaključka da jedino što nedostaje u svlačionici momčadi iz Manchestera je rasni golgeter.

Aguero lani nije bio na razini, da bi onda prvo prešao u Barcelonu, a nedugo nakon toga zbog srčanih problema i prekinuo igračku karijeru. Torres, kojeg je Guardiola također koristio u vrhu napada, je također otišao put Nou Campa, a praktički jedini pravi napadač kojeg Građani danas imaju u svojim redovima je Gabriel Jesus.

Nitko ne spori njegove kvalitete, ali ovosezonskih 13 pogodaka u svim natjecanjima u 39 nastupa nije baš nešto što oduševljava. Radi toga je City odlučio krenuti u 'Akciju Haaland', a kako javljaju dobro obavješteni novinari The Atletica, izgleda kako je dogovor s norveškim strojem za golove postignut te bi on uskoro trebao postati novi član Građana.

The Athletic javlja, pozivajući se na njemačke izvore, kako bi Haaland trebao biti predstavljen kao novi igrač Cityja već ovog tjedna, dok odmah uz to dodaju kako Pogba, kojeg se također dovodilo u vezu s Cityjem, ipak neće na sebe navući dres gradskog rivala već će on karijeru nastaviti u PSG-u, Juventusu ili Real Madridu.

Ove sezone je 21-godišnji Norvežanin s engleskom putovnicom (rođen je u Leedsu) postigao 28 pogodaka u 29 nastupa u svim natjecanjima, a njegov odlazak iz BVB-a jednostavno je neminovan. Nema tko mu nije spreman ponuditi 'kamione i avione' samo da pređe u njihove redove. City više nije klub u kojeg se ide samo zbog novaca, jer s vremenom su se pojavili i drugi koji ne pitaju koliko što košta (PSG, Newcastle) kako bi u svoje redove doveli najbolje igrače današnjice, a Haalanda svakako zanima da bude dio nekog kluba koji će sigurno biti favorit za osvajanje svih trofeja. Pepu je ove sezone za Ligu prvaka nedostajao rasni golgeter, a šeici su taj problem odlučili riješiti dovođenjem igrača koji praktički garantira 25+ golova po sezoni.

City će aktivirati otkupnu klauzulu, a da je transfer blizu realizacije dao je naslutiti i sportski direktor BVB-a Kehl u razgovoru zaSport1:

„Haaland? Sve će se znati sljedećeg tjedna“, kratko je poručio.

Spomenimo kako je Haaland bio na meti Reala i PSG-a, a spominjalo se i kako će Svrake za njega izdvojiti rekordan iznos kojim će šokirati svijet. Ispalo je da od toga neće biti ništa te će Norvežanin na kraju potpisati za klub čije je boje branio njegov otac Alf-Inge tri sezone.



Tagovi

Erling HaalandManchester Citynogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokBorussia Dortmund

Ostale Vijesti