Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Sedloski za Germanijak: "Bit ćemo sve bolji, tek se uigravamo. Dinamo? Što da kažem, najbolja momčad na ovim prostorima"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.07.22. | 15:46

Neću još razmišljati o Dinamu, čeka nas uzvrat i nećemo unaprijed slaviti. Već u subotu putujemo na Gibraltar, igra se na umjetnoj travi, moramo se priviknuti. Neću gledati Superkup, ali vjerujem u Dinamovu pobjedu

Da smo se mogli kladiti, sigurno bismo pogodili koja će biti prva rečenica Goce Sedloskog nakon klasičnog uvoda u razgovor. Javio se dan nakon pobjede njegova Shkupija nad Lincoln Red Impsom (3:0) u prvom pretkolu Lige prvaka. Prvak Sjeverne Makedonije tako je napravio veliki korak prema dvoboju s Dinamom u drugom pretkolu. E da, ta prva rečenica, kojom bismo dobili okladu, bila je:

"Još ne razmišljam o Dinamu, nije sve gotovo, treba odraditi i taj uzvrat. Osjećam da smo bolji, da ćemo proći, ali, stvarno sad ne bih o Dinamu, bit će vremena nakon iduće srijede", kazao je Sedloski.

Mnogi su se pitali kakav je odnos snaga sjevernomakedonskog i gibraltarskog prvaka. Ovi drugi igrali su lani Konferencijsku ligu, bili možda i mali favoriti protiv Shkupija. Ali, momčad Goce Sedloskog pokazala je kako stvari stoje.

"Igrali smo dobro, imali smo još prilika, a kad tome dodamo i da smo 40 minuta igrali s igračem manje, onda ta pobjeda ima dodatnju vrijednost. Optimist sam, vjerujem da ćemo u Gibraltaru dovršiti posao, da smo bolja momčad, ali neću unaprijed govoriti o Dinamu. Svi znamo kakav je nogomet.

Uoči starta sezone momčad Shkupija se jako promijenila. Otišlo je desetak igrača, toliko ih je i došlo, imam dosta Afrikanaca, a znate da nijma treba vremena za prilagodbu. Nije bilo lako uigravati momčad za prvu utakmicu?

"Da, dosta nam je igrača otišlo, puno ih je došlo, ali izgledamo dobro. Prošli smo odlične pripreme u Turskoj, zadovoljan sam. A siguran sam da ćemo u idućim utakmicama biti još bolji. Svaki trening, svaki dan rada, nova utakmica, mi ćemo se sigurno dizati u formi."

Znači, Dinamo će morati dodatno biti na oprezu, ovo nije najbolje što su Modri vidjeli od Shkupija?

"A pričat ćemo o Dinamu, ako prođemo. Ne bih sad, stvarno."

Hoće li možda doći na Superkup protiv Hajduka ili poslati nekog izaslanika?

"Mi već u subotu putujemo na Gibraltar. Ne želimo ništa prepustiti slučaju, moramo se priviknuti na uvjete uzvratu, igra se na umjestnoj travi. Vjerujem da smo bolji i da ćemo tamo odigrati još bolju predstavu, ali, ozbiljni smo, ovih 3:0 neće nas sigurno zavarati."

Jedan je gol zabio i Nigerijac Adetundji. Kakva je situacija s njim, imao je dosta ponuda, ali je ostao?

"Odličan igrač. Da, imao je ponuda, posebno iz Turske, iz jakih klubova, no, ostao je u Shkupiju. Do kad? Ha, vidjet ćemo, dogovor je da bude ovdje dok igramo Europu, ovisi koliko ćemo daleko stići. Mi želimo što dalje, ali nam je ovo prvo pretkolo najveći cilj. Ako prođemo Lincoln, onda je sve dalje bonus."

Hoće li onda Adetundji igrati protiv Dinama?

"Daleko je još to, prvo uzvrat...Pričat ćemo o Dinamu, haha, ima vremena:"

Naravno, Goce prati Dinamo, bio je u Maksimiru, poznaje ljude, igrače.

"Naravno da ću pogledati snimku Superkupa, pogledat ću sve što mogu, iako, znam Dinamo. Pa to je najbolja momčad na Balkanu, na ovim prostorima, daleko najbolja. Što više dodati. Gledao sam utakmicu protiv Shkëndije, Dinamo je odlično posložen, sjajni igrači na svim pozicijama. Što ću Vam više reći o Dinamu?".

Tako je pričao i prije šest godina na klupi Vardara, Dinamo je tada jedva prošao, morao se pomučiti. Ali da, pričat ćemo nakon uzvrata, bilo bi stvarno iznenađenje da Gibraltarci nadoknade tih 0:3. Za kraj, još jedno pitanje. Što očekuje u Superkupu? Igraju njegova dva kluba?

"Znate da u derbijima nema favorita, da su to utakmice u kojima je sve moguće. Znam iz iskustva. Ali, vjerujem da će Dinamo slaviti, Modri su bolji od Hajduka."


Tagovi

GNK DinamoGoce SedloskiShkupiLincoln Red ImpsLiga prvaka

Ostale Vijesti