Reuters
Reuters

SASTAVI (Manchester City – Bayern / Benfica – Inter): Stanišić na klupi, Brozović od prve minute

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 20:07

Utakmice počinju u 21 sat.

Nogometaši Manchester Cityja i Bayerna danas na Etihadu igraju 'prvo poluvrijeme' četvrtfinala Lige prvaka. Prije početka sezone, na ove dvije momčadi gledalo se kao ponajveće favorite da odu do kraja, ali na kraju ih je ples loptica u Nyonu spojio već u četvrtfinalu. I svim nepristranim nogometnim fanaticima tako osigurao dvije spektakularne utakmice puno prije samog kraja sezone.

Nakon poraza od Tottenhama (0:1, 5.veljače), Građani su u narednih 12 utakmica upisali 10 pobjeda i dva remija. U kakvoj su formi jasno govori i to da su u posljednje četiri utakmice (RB Leipzig, Burnley, Liverpool, Southampton) zabili čak 21 pogodak, a primili tek dva. No, Liga prvaka je nešto drugo, a toga je svjestan i Guardiola koji je iznimno motiviran da zapapri svojoj bivšoj momčadi.

U današnjoj utakmici, španjolski strateg odlučio se za sljedećih 11:

Manchester City (3-2-4-1): Ederson – Akanji, Dias, Ake – Stones, Rodri – Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland

Što se tiče Bayerna, oni su prošlog mjeseca prvo otpustili Nagelsmanna pa onda na njegovo mjesto 'instalirali' Tuchela. U prvoj utakmici je novi trener Bayerna stigao do pobjede protiv BVB-a (inače mu bivše momčadi), da bi upisao poraz (1:2, DFB-Pokal) i pobjedu (1:0, Bundesliga) protiv Freiburga.

U današnjoj utakmici Tuchel se odlučio za sljedećih 11:

Bayern (4-2-3-1): Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman, Musiala, Sane – Gnabry

Glavni sudac utakmice je Jesús Gil Manzano (Španjolska).

U drugoj utakmici će danas snage odmjeriti Benfica i Inter. Nakon osam vezanih poraza, u posljednjoj utakmici Benfica je u domaćem prvenstvu na svojem Luzu izgubila od najvećeg rivala Porta (1:2) koji je tom pobjedom 'zakomplicirao' prvenstvo, iako Benfica i dalje ima zavidnu prednost od +7.

Za današnju utakmicu Nijemac Schmidt se odlučio za sljedeće igrače:

Benfica (4-2-3-1): Vlachodimos – Gilberto, Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino – Joao Mario, Rafa Silva, Aursnes - Ramos

Inter pak odavno nije u borbi za naslov prvaka, trenutno su u očajnoj formi (u posljednjih pet utakmica upisali su tri remija i dva poraza) te ni danas nemaju status favorita. Naročito kad su zbog ozljeda lišeni usluga Calhanoglua, Dalberta i Škriniara.

Inzaghiju se stolica opasno trese, a ako danas upiše novi poraz, možda mu se uprava kluba zahvali prije kraja sezone.

Za današnju utakmicu talijanski strateg odlučio se za sljedećih 11:

Inter (3-5-2): Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović, Mhitarjan, Dimarco – Martinez, Džeko

Glavni sudac utakmice je Michael Oliver (Engleska).



Tagovi

Manchester CityBayernBenficaInterLiga prvaka

Ostale Vijesti