REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

SASTAVI (Argentina - Saudijska Arabija): Messi predvodi Argentinu, u prvih 11 još Lautaro Martinez i Angel Di Maria

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 09:33

Prvi dvoboj trećeg dana Svjetskog prvenstva počinje u 11 sati, a igra se na Luisal Stadionu uz izravni prijenos na HRT-u.

Momčad Lionela Scalonija neporažena je u posljednjih 36 utakmica, a niz koji uključuje finale Copa Americe 2021. protiv Brazila. To je samo utakmica manje od rekorda za najduži niz međunarodnih utakmica bez poraza, koji trenutno drži Italija. Messi će igrati na svom petom Svjetskom prvenstvu, nakon što se prvi put pojavio na najvećoj nogometnoj pozornici na turniru u Njemačkoj 2006. godine. Najbliže tome da podigne trofej Julesa Rimeta bio je 2014. kada je Argentina izgubila finale od Njemačke nakon pogotka Maria Götzea u produžecima.

Argentinci su predvođeni Lionelom Messijem došli na Svjetsko prvenstvo u Katar po slavu nakon što su postali prvaci Južne Amerike osvojivši Copu, a prvi suparnik im je najslabije rangirana momčad skupine C – Saudijska Arabija, na Lusail stadionu u Al Daayenu danas u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Zadnji put su Gaučosi na SP stigli kao kontinentalni prvaci 1994. kad su ispali od Rumunjske u osmini finala nakon 'slučaja Maradona'.

„Dobro poznajemo Saudijce, vrlo su dobra momčad, tehnički jaki s brzim igračima, što će nam otežati posao. K tome, prvi nastup na SP-u je uvijek težak“, kazao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Saudijska Arabija, pak, traži drugi put u svojoj mundijalskoj povijesti prolazak skupine, upoznali su hrvatski poklonici nogometa momčad Hervea Renarda prošli tjedan kroz prijateljsku utakmicu s Vatrenima u Rijadu.

Iako je Argentina izgubila tri od svojih zadnjih pet utakmica na SP-ima (među inima i od Hrvatske u Rusiji), prije toga je izgubila tri u 24 nametanja (16 pobjeda, pet remija), veliki je favorit za pobjedu, kompjutorskom simulacijom čak 80,2 posto. K tome, Argentina tri godine nije izgubila utakmicu u svim natjecanjima uključujući Finalissimu i prijateljske dvoboje (36 ogleda).

Scaloni se za ovu utakmicu odlučio na ofenzivnu formaciju s Leom Messijem, Lautarom Martinezom i Alejandrom Gomezom u vrhu napada

Argentina (4-2-3-1): D. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Paredes, De Paul - Di Maria, Messi, A. Gomez - L. Martinez

Saudijska Arabija (4-5-1): Al Owais - Abdulhamid, Tambakti, Al Bulaihi, Al Shahrani - Al Buraikan, Kanno, Al Malki, Al Faraj, Al Dawsari - Al Shehri



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijasaudijska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti