Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Sastav za europsku utakmicu sezone: Samo jedna izmjena u odnosu na Osijek

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 09:27

Dinamo će danas igrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige.

Zagrebački Dinamo danas će odraditi europski dio najvažnijeg tjedna sezone. Protekli vikend uspješno je apsolvirao Osijek u domaćoj utakmici sezone, a sad će pokušati isto učiniti na kontinentalnoj razini. U 18 i 55 Modri će na temperaturi od 13 stupnjeva ispod nule u najvažnijoj utakmici europske sezone pokušati osigurati povoljan rezultat protiv Krasnodara u prvom susretu šesnaestine finala Europa lige.

Trener Zoran Mamić uoči puta za Rusiju imao je samo dobre vijesti, cijela momčad i stručni stožer bili su negativni na posljednjem testiranju na koronavirus, a na avion su se ukrcali svi izuzev ozlijeđenog Sadegha Moharramija i Izeta Hajrovića. Dakle, Modri će u utakmicu dosadašnjeg dijela sezone krenuti s najjačim raspoloživim sastavom.

>>> Pogledajte specijalnu PONUDU za utakmicu Krasnodar - Dinamo

A on se ne bi trebao suviše razlikovati od onog koji je za vikend pobijedio Osijek 1:0 u HNL-u.

Jedinica Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković bio je pod malim upitnikom poslije okršaja s Osijekom, ali pregled magnetskom rezonancom u utorak pokazao je kako je sve okej i Livi bi trebao stati među stative danas poslijepodne.

Ispred njega stat će ista četvorica kao u prošloj utakmici, dakle Stefan Ristovski bi trebao zaigrati desnog beka, stoperski dvojac bit će Theophile-Catherine i Lauritsen, a na lijevoj strani obrane bit će Joško Gvardiol.


Jedina razlika u odnosu na derbi u HNL-u trebao bi biti Kristijan Jakić, kojeg Mamić često koristi u Europi ove sezone, a on bi trebao pojačati defenzivni blok u paru s kapetanom Arijanom Ademijem.

Kvartet zadužen za golove trebao bi predvoditi Bruno Petković, koji će zaigrati sam u vrhu napada, a ispod njega glavni ideolozi igre trebali bi biti Lovro Majer, Luka Ivanušec i Mislav Oršić.

Modri su grupnu fazu odradili maestralno bez poraza i sa samo jednim primljenim golom pa se nadaju kako mogu ponoviti uspjeh od prije dvije sezone kad su u ovoj fazi natjecanja Nenad Bjelica i društvo uspjeli proći Viktoriju Plzen.

S druge strane Krasnodar nije u natjecateljskom ritmu još od sredine prosinca prošle godine, a izostanke će zbog ozljede upisati stožerni igrači Ramirez i Pantaleao. S druge strane, Dinamo pak igra redovito od sredine siječnja i u tom razdoblju upisao je dva poraza i pet pobjeda.



Ostale Vijesti