Joe Camporeale/ USA TODAY Sports
Joe Camporeale/ USA TODAY Sports

Šarić bi mogao biti dio trejda koji bi poslao Karla Anthonyja Townsa u Sunse

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 15:45

Tko bi po vama bio pobjednik u ovom trejdu kojeg su pripremili u američki mediji?

Svega dva dana ostala su do početka nove NBA sezone. Giannis i ostatak društva brane naslov prvaka, ali dojam je kako ove godine neće tako 'lako' do novog Larry O'Brian trofeja budući da velike ambicije imaju Netsi i Lakarsi, klubovi na koje mnogi gledaju kao najveće favorite za osvajanje naslova.

Bucksi su u prošlosezonskom finalu bili bolji od Sunsa. Mnogi vjeruju da je ovo bila posljednja šansa istinskog 'floor generala' Chrisa Paula da dođe do prstena, ali to se na kraju nije dogodilo. Paul je zakazao u finalu, nije bio na razini kao u ostatku doigravanja, a Booker jednostavno nije mogao sam protiv Giannisa i izvrsnog Khrisa Middletona.

U prvoj utakmici finala ozlijedio se Dario Šarić, a hrvatskog reprezentativca vjerojatno neće na parket ove sezone. On je potrgao ligamente desnog koljena, a ovog ljeta se pisalo da se ostvario najcrniji scenarij te da ga ove sezone neće biti u sastavu Montyja Williamsa.

Čak štoviše, neki natpisi govore kako postoji mogućnost da Šarić više uopće ne stavi dres Phoenixa. Naime, Bleacher Report piše o mogućem trejdu kojim bi KarlAnthony Towns preselio u Arizonu. Prema njihovim predikcijama (odnosno idejama) KAT bi se mogao upariti sa svojim velikim prijateljem Bookerom ako su Sunsi spremni u Minnesotu poslati Deandrea Aytona, Jae Crowdera, Darija Šarića i izbor prve runde NBA drafta 2024. godine.

Sunsi ne vide Aytona kao igrača kojem će dati maksimalan ugovor, a on to teško 'probavlja'. Pored svega, Towns je napadački puno bolja opcija od Aytona te bi u kombinaciji s jednim od najboljih playmarkera 21. stoljeća, Chrisom Paulom, njegova pick and roll igra još više došla do izražaja.

„Volim Phoenix, ali sam jako razočaran da se i dalje nismo dogovorili oko produljenja ugovora“, rekao je Ayton nakon finala protiv Bucksa pa dodao:

„Dvije pobjede dijelile su nas od naslova prvaka. Sve što želim je poštovanje“, dodao je Ayton.

Nekadašnji prvi izbor NBA drafta tako bi mogao preseliti iz Sunsa, ali KAT je okosnica Timberwolvesa te ga nemaju razloga trejdati osim ukoliko na stol njihovog GM-a, koji je zasad prazan, ne stigne neka nemoralna ponuda.


Tagovi

DeAndre AytonKarl-Anthony TownsDario ŠarićMinnesota TimberwolvesPhoenix SunsNBANBA tradeovi

Ostale Vijesti