Sanjaju jedni druge: Pet igrača ruskog velikana zajedno imaju 2500 nastupa za momčad, dvojica sami tisuću!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.11.17. | 16:08

Nevjerojatna dinastija u jednoj ekipi!

"Vojnici kluba" termin je koji se rezervira za legende, čija je kontribucija kolektivu dugotrajna i srčana, iako je nekada sklepan čisto ironično.

Ironije nema međutim u karijerama poznate braće Berezutski, Vasilija i Alekseja, koji su sinoćnjom utakmicom i pobjedom kod Basela u Ligi prvaka dosegnuli nevjerojatnu brojku od tisuću nastupa za moskovski CSKA. Naime, sinoćnji susret bio je 511. koji Vasilij odigrao u dresu CSKA, dok je brat blizanac Aleksej upisao 489. nastup u dresu kluba.

Zanimljivo, Aleksej je u klub stigao punih pola godine prije Vasilija, u srpnju 2001. godine, dok se Vasilij klubu pridružio prvog dana 2002. godine. Blizanci su profesionalnu karijeru započeli u Torpedu, odakle je Vasilij direktno prešao u CSKA, dok je Aleksej stigao nakon kratkotrajne avanture u Černomorecu iz Novorosijska. Iako im je 35 godina na plećima, još uvijek predstavljaju stup obrane ruskog doprvaka i u elitnim natjecanjima. Dodajmo njima i legendarnog kapetana i također veterana Igora Akinfeeva na golu, koji je u dresu CSKA sakupio sam gotovo 500 nastupa u još malo pa 15 godina te Sergeja Ignjaševiča koji je sinoć bio na klupi, a koji je na 478 nastupa, možemo zaključiti da se zadnja linija moskovskog velikana nije mijenjala gotovo od početka milenija. Van zadnje linije je i „vječni talent“ Alan Džagoev, koji sa 27 godina već ima 312 nastupa za CSKA, unutar kojih je zabio 71 gol i 84 puta asistirao. Dakle kombinirano Akinfeev (486), braća Berezutski (1000), Ignjaševič (478) i Džagoev (312) imaju 2276 nastupa za jednu momčad! S tim da u klub igrača iznad sto nastupa ulaze i Nababkin, koji ima 181 nastup, kao i naturalizirani Brazilac Mario Fernandes, koji je sakupio 186 nastupa u dresu CSKA.

To se zove dinastija!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Igor AkinfejevAleksej BerezutskiVasilij Berezutski

Ostale Vijesti