Germanijak
Germanijak

Sandoi uoči Hrvatske: “Baturina, Beljo, Franjić i Bulat su sjajni igrači. Ostavka? Vikali su meni, vikat će i drugima”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 17:59

Rumunjski izbornik, koji bi prema navodima mnogih medija poslije Eura U21 trebao biti smijenjen, je bio prilično rječit prilikom najave utakmice protiv mladih Vatrenih. Zanimljivo, rekao je i kako su Španjolska i Ukrajina dvije najbolje momčadi u skupini B…

Nakon Dragana Skočića, koji se malobrojnim hrvatskim medijima obratio nešto prije podneva, u 18 sati je pred predstavnike medija stao i izbornik U21 reprezentacije Rumunjske Emil Sandoi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dočekalo ga je mnoštvo rumunjskih novinara koji nisu bili pretjerano raspoloženi, baš kao i dva hrvatska predstavnika medija. Uz izbornika, na konferenciji je bio i Dragos Albu, veznjak FC U Craiova 1948.

“Raspoloženje nije sjajno, nismo igrali dobro posljednje dvije utakmice. No, iako smo odradili samo jedan trening, vidio sam da su im glave podignute. Neki govore kako je sutrašnja utakmica nevažna, ali to je potpuno krivo. Kad igrate za reprezentaciju, onda je svaka utakmica važna. Što se tiče plana, želimo imati posjed i biti sveprisutni na terenu.”

Protiv Ukrajine je izbornik napravio pet promjena, znači li to da će protiv Hrvatske igrati oni koji su dosad dobili manje ili nimalo prilika.

“Ne mogu otvoreno odgovoriti na to pitanje, volio bih svima dati priliku, ali to ću odlučiti na posljednjem treningu kad vidim kako se igrači osjećaju i jesu li svi spremni za utakmicu. Nadalje, ne možete znati što će se dogoditi na utakmici, moram biti spreman na sve ishode.”

Brojni rumunjski mediji zazivaju odlazak izbornika, baš kao što će mnogi reći da je utakmica protiv Hrvatske njegova posljednja na klupi reprezentacije.

“Imao sam razgovore s ljudima iz našeg Saveza, ali svi ti razgovori su bili pozitivni. Ti ljudi znaju koliko je važna ova utakmica i dali su nam veliku podršku.”

Neki navijači su poslije utakmice s Ukrajinom vikali ‘ostavka, ostavka’…

“Mislim da reprezentacija mora imati bezuvjetnu podršku uvijek pa tako i sada. Što se tiče povika, vikali su meni, vikat će i drugima. Ni prvi, ni zadnji.”

Stigla su i pitanja o Hrvatskoj, a prvo je bilo je li pogledao utakmice svojih sutrašnjih protivnika i što misli o njima

“Gledao sam obje utakmice. Imaju dobru momčad, ali mi se moramo istaknuti. Želimo biti bolji i želimo pobijediti.”

Rumunjski kolege sjetili su se utakmice Rumunjska U21 – Hrvatska U21 na Euru prije četiri godine kad je današnji domaćin prvenstva slavio s uvjerljivih 4-1.

“I mi bismo to htjeli tako pobijediti, ali to neće biti lako. To su dvije različite momčadi i dvije različite generacije, teško je to uspoređivati. Nikada se u povijesti nisu odigrale dvije identične nogometne utakmice.”

Jesu li ovi igrači budućnost rumunjskog nogometa?

“Žao mi je zbog toga što nismo ostvarili bolji rezultat. Oni imaju potencijal. Igrali smo protiv dvije najbolje momčadi na početku prvenstva, upisali smo poraze i to je tako u nogometu.”

Na naše pitanje o tome koga vidi kao najveću prijetnju je rekao sljedeće:

“Baturina, Franjić, Beljo i Bulat. Ta četvorica daju snagu ostalim igračima i sjajni su nogometaši. Što se tiče nastavka pitanja, radio sam s Hrvatima u svojoj trenerskoj karijeri i mogu reći da su uvijek bili veliki profesionalci.”

Neki su govorili da ova reprezentacija može osvojiti EP U21. Kako vi gledate na to, je li to bio dodatan pritisak s kojim se ipak niste uspjeli nositi na kraju?

“Morate imati visoke ciljeve, to je dobro, ali to je bio dodatni presing. Igrali smo doma, nismo imali kvalifikacije i to nas je malo destabiliziralo. Nisam očekivao da će tako puno momčadi igrati s igračima iz A reprezentacija. Sudakov je primjerice nedavno igrao za A reprezentaciju Ukrajine protiv Njemačke, a sad je i protiv nas odradio sjajnu utakmicu.”

Bivši reprezentativac Ciprian Marica je rekao da ste morali više igraća koristiti iz najjače vrste…

“Imamo igrače iz A reprezentacije, ali zadovoljan sam što me to pitate, jer dva igrače 2005. Godište mogu imati veliku budućnost i drago mi je da su s nama. Španjolci su imali puno više ‘starijih’ igrača. Mi inače nismo fizički dominantni, a kad tome dodate i razliku od pet godina, teško je onda pobijediti.”



Tagovi

Euro U21U21 Euro 2023Hrvatska U21Rumunjska

Ostale Vijesti