Eduok na izlaznim vratima, Turci biraju između između njega i Paragvajca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 09:53

U novom klubu dočetak će ga dva Hrvata – jedan je trener, drugi najskuplji igrač

Turci pišu kako je za njegove usluge zainteresiran Rizespor, član Super lige čiji je glavni trener odnedavno postao Stjepan Tomas, Hrvat s najvećim statusom u turskom nogometu. Tomas je kao igrač branio boje dva najveća turska kluba, Fenerbahčea i Galatasarayja, a u istoj je zemlji započeo i svoju trenersku karijeru. Od 2014. do 2019. godine radio je kao asistent u raznim klubovima, a prvi samostalni posao bio mu je u Antalyasporu.

Ipak, tamo se nije dugo zadržao, a trener Rizespora postao je sredinom srpnja ove godine. Podsjećamo, ponajbolji i najskuplji igrač turskog velikana jer aktualni hrvatski reprezentativac Nikola Melnjak.

Iako još uvijek nema nikakvih navoda koliko su Turci spremni izdvojiti za 26-godišnjeg Nigerijca, navodno su ga s Poljuda spremni pustiti uz svojevrsni 'korona popust' jer su njegova primanja postala preveliki teret za klupski proračun.

Jednako tako, valja naglasiti kako je 'u kombinaciji' i Paragvajac Malgarejo 30-godišnjak je protekle četiri godine bio član Spartak Moskve, a unazad dva mjeseca je slobodan igrač nakon što mu je istekao četverogodišnji ugovor s ruskim klubom. Prethodno je igrao za Benficu i Kuban Krasnodar, ali za razliku od Eduoka, on je tipični krilini napadač  koji je po potrebi nekad znao igrati i na mjestu lijevog beka.

U prilog Paragvajca ide to što se za njega ne treba platiti nikakva odšteta, ali jednako tako on se najbolje snalazi na onim pozicijama na kojima je Rizespor najbolje popunjen. 

Eduok može igrati na mjestu središnjeg napadača ili desnog krila, a u Hajduk je stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 250 tisuća eura. Ukupno je za 'bile' odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima, a pritom je upisao 11 pogodaka i četiri asistencije.

Dodajemo još kako je Eduok prije dolaska u Hajduk igrao za Erzurumspor i Kašimpašu, a TM ga danas procjenjuje na 1,6 milijuna eura.

(foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

 


Tagovi

Samuel Emem EduoktransferiLjetni prijelazni rokRizespor

Ostale Vijesti