Germanijak.hr
Germanijak.hr

Samo jednu želju imam...

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 26.03.24. | 08:00

Na Poljudu i u Maksimiru uključene su štoperice. Hoće li dvije ozlijeđene zvijezde biti spremne za Derbi?

Dinamo je neki dan objavio fotografiju s treninga i napisao 'soon'. Hajduk je, pak, u eter pustio snimku treninga, igru loptom i zagolicao maštu navijača. Istovremeno, u oba su tabora uključene štoperice i razni liječnički instrumenti, mjeri se svaka sitnica u utrci s vremenom. Hoće li biti spremni za Derbi?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ivan Perišić i Marko Rog mogli bi biti jedna od najvećih priča velikog Derbija Hajduka i Dinama u subotu na Poljudu. Obojica se vraćaju nakon teških ozljeda koljena, za obojicu su prognoze bile pesimistične, kako će ove sezone teško išta pridonijeti svojim klubovima u borbi za naslov. Istina, nismo vidjeli neki smisao u povratku Roga u Maksimir pred kraj prijelaznog roka, nakon što sedam, osam mjeseci nije udario loptu, poslije treće operacije koljena. Doveo ga je Dinamo, zapravo, bez ikakvog rizika, na posudbu iz Cagliarija, ako nešto odigra - dobro. Ako se pritom vrati u nogometni život i zakorači na neku višu razinu, još bolje, a pokaže li se u konačnici dodanom kvalitetom, bio bi to pun pogodak. Rog je besprijekorni profesionalac, vrlo pozitivan karakter, čovjek od kojega mladi mogu učiti i na njega se ugledati, apsolutno pojačanje za svlačionicu, bez obzira na hoće li biti pojačanje na terenu. Već sad tako o njemu govore svi u Maksimiru.

O Ivanu Perišiću i njegovoj važnosti za Hajduk sve se zna. Dugo je trajala kampanja 'Vrime je', prizivali su ga navijači godinama, no, stigao je nakon teške ozljede koljena i kao igrač, koji se tek treba oporaviti da bi bio od koristi. Ali, čim je došao, ovaj je poljudski Derbi (subota, 19.30 sati) označen kao 'meta', eh, kad bi mogao istrčati u toj utakmici. Ali, jako teško, možda će tek u travnju, krajem travnja... Marko Rog, pak, nije niti bio označen kao netko tko bi u Derbiju trebao imati značajniju ulogu i dobiti prve, povratničke minute, duga je njegova stanka, duža od Perišićeve, duže će mu trebati i da se vrati. Međutim, četiri dana prije Derbija, prije utakmice sezone, obojica su, kao i njihovi navijači, u iščekivanju, u niskom startu. Da, u subotu bismo mogli na poljudskom travnjaku vidjeti njih dvojicu. Perišića i Roga. Ne, naravno, u prvih 11, ali kao faktor iznenađenja, kao oružje s klupe u završnici dvoboja, nije nemoguće. Štoviše!

Oko Perišića i njegova oporavka zadnjih se 10-ak dana podignula bura, činilo se da je nešto krenulo ukrivo, javljali su se stručnjaci i razni komentatori i govorili o najtežoj fazi tog oporavka, pojavile su se i sumnje hoće li čak i do kraja sezone ponovno zaigrati. Izbornik Dalić poslao ga je kući s 'team buildinga' u Egiptu, apeliravši na njega da ne žuri s povratkom, da potpuno ozdravi i bude spreman za Euro. Vjerojatno je i Dalić shvatio da Perišić ima u glavi jedan cilj, da fanatično želi što prije opet zaigrati nogomet. A prema našim informacijama s više strana pa i onih bliskih Perišiću, njegova je 'misija' u subotu zaigrati protiv Dinama! Makar zadnjih 10-15 minuta, tek toliko da osjeti Derbi, ali i da Derbi osjeti njega. Da unese 'strah u kosti' Dinamovim igračima i da taj respekt možda i presudi ovu veliku utakmicu. Perišić je takav oduvijek, zna zašto se vratio u Hajduk, zna da se očekuje njegov doprinos, iako ga nitko ne tjera na 'hazard', a gdje ćeš važnijeg trenutka od Derbija. Gledajući kako zadnjih dana trenira na Poljudu, nema sumnje da ga upravo vodi ta misao.

Fanatično u Maksimiru istovremeno trenira i Rog. Doduše, imao je zadnjih dana sitnih problema, bila je to reakcija tijela na ulazak u puni trening nakon toliko vremena, ali već u ponedjeljak opet je sve bilo u redu i Rog će konkurirati za Derbi. Ne bude li, naravno, novih komplikacija. Dinamovi navijači pamte njegovu 'simultanku' u Splitu 2016., kad je s dva pogotka i uz sjajnu igru, sudjelovao u 0-4 pobjedi Modrih, naravno da svi, kojima je plava boja u srcu prizivaju njegov povratak na Poljudu i ponavljanje barem dijela te čarolije. S jedne strane nadaju se Perišiću, s druge strane Rogu, dvije zvijezde, dva (bivša) reprezentativca, koji mogu u nekoliko minuta jednim potezom riješiti Derbi i pokazati zašto su se vratili.

'Samo jednu želju imam', pjevuše obojica, nastup u Derbiju im je cilj, pokretačka snaga. Utrka s vremenom traje, hoće li se doista sve poklopiti da ih u subotu vidimo na travnjaku? Barem nekoliko minuta...




Tagovi

GNK DinamoHajdukIvan PerišićMarko RogDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti