REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Samo 4740 dana kasnije: Marko Arnautović zabio pogodak u Ligi prvaka nakon 13 godina

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 09:27

Austrijancu srpskog podrijetla bi sigurno bilo draže da je njegova momčad slavila, ali ni bod nije loš kad se uzme u obzir da su na poluvremenu bili čak tri pogotka u zaostatku.

Austrija Beč, Twente, Inter, Werder, Stoke City, West Ham, Shanghai SIPG, Bologna i onda opet Inter. I to sve u posljednjih 14 godina. Karijera Marka Arnautovća u najmanju je ruku posebna, s tim da je 'Baby Ibra' ipak malo ostao dužan kad se uzme u obzir koliko je obećavao u svojim počecima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći trag u karijeri ostavio je na Brittaniji, a hladne i noći u Stokeu mnogim su klubovima bile još strašnije kad su znali da će se ih tamo, između ostalih, dočekati i Marko Arnautović. Četiri godine proveo je u drugom najstarijem engleskom klubu, da bi onda nakon dvije vrlo dobre sezone u West Hamu u ljeto 2019. preselio u Kinu. Mnogi su tada mislili da je tu njegov kraj što se tiče 'ozbiljnog nogometa', ali 2021. Arnautović je stigao u Bolognu gdje je igrao sjajno. U posljednje dvije sezone postigao je 25 pogodaka u 58 nastupa, a njegove izvrsne predstave dovele su ga do transfera u Inter. Preciznije, do posudbe u Inter, ali s obveznim otkupom.

Arnautović je ove srijede postigao svoj prvi pogodak u dresu Intera, a zanimljivo je kako je bio to i njegov prvi pogodak u Ligi prvaka nakon čak 4740 dana!

Kad je iz Intera transferiran u Werder, njemačka momčad igrala je Ligu prvaka. Zanimljivo, te godine su u skupini A bili još Inter i Twente, njegova dva bivša kluba, a baš protiv njih je Austijanac i pronašao put do mreže. Protiv Tottenhama, za kojeg su tada igrali Modrić, Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa, ipak nije…

Prvijenac u Ligi prvaka zabio je Twenteu (1-1), da bi onda svoj drugi, a do ove srijede i posljednji pogodak u Ligi prvaka, postigao Interu. Njegova tadašnja momčad tog je 7. prosinca slavila s 3-0 na Weserstadion, a Arnautović sigurno nije mogao ni zamisliti da će od tog pa do sljedećeg pogotka proći 13 godina.

Ove srijede njegov je Inter odigrao 3-3 s Benficom u gostima, s tim da je domaći sastav nakon prvih 45 minuta imao čak tri pogotka prednosti. No, gosti su se onda u nastavku vratili u igru, a prvi od tri pogotka Nerazzurra u 51. minuti postigao je baš Arnautović. Osebujnom Austrijancu pohvale je nakon utakmice uputio i Alexis Sanchez (strijelac pogotka za 3-3) koji je kratko poručio:

„Jako se dobro slažemo, s tim da nam je ovo bio prvi put da startamo utakmicu. Oduvijek sam govorio da je on veliki igrač.“

Arnautović, jasno, nije bio raspoložen za izjave poslije utakmice. Ali, to ne čudi, takav je karakter. Istina, bahat je, svadljiv, 'težak' i neće mnogima sjesti. Ne na prvu, već i na stotu. Ali, treba se priznati da je isto tako veliki igrač. I nisu to samo riječi nekog sportskog laika, već Alexisa Sancheza. A on sigurno zna pokoju stvar o nogometu…

Usprkos tome što je Inter i prije jučerašnjeg ogleda na Luzu osigurao plasman u daljnju fazu natjecanja, utakmica protiv Benfice za Arnautovića će zauvijek ostati posebna. Iako je Balotelli onomad objašnjavao kako napadač ne slavi pogodak jer ni poštar ne slavi kad dostavi poštu, Arnautović ove srijede nije mogao kontrolirati emocije te je ipak u konačnici 'stisnuo šaku'. A to je za njega velika stvar. Uostalom, na to je čekao samo 4740 dana… (I.A.S.)



Tagovi

Marko ArnautovićInterBenficaLiga prvaka

Ostale Vijesti