Sammir zabio i okomio se na bivšeg trenera: Petev nema pojma!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.17. | 09:34

Brazilac s hrvatskom putovnicom zabio prvi pogodak u drugoj kineskoj ligi.

Sammir je prošlog vikenda, u četvrtoj utakmici za svoj novi kineski klub Wuhan Zall zabio svoj prvi pogodak, protiv Xinjanga Tianshanoma. Sammirova nova momčad je inače šestoplasirana u drugoj kineskoj ligi i ima još tek teoretske šanse za plasman u viši rang, dok je Xinjang 10. s očajnom formom od čak sedam utakmica bez pobjeda.

No, unatoč slaboj konkurenciji, Sammir je proteklog vikenda iskazao natruhe svojeg nikad ispunjenog potencijala te je uz gol upisao dvije asistencije te je proglašen najboljim igračem utakmice. U razgovoru za Sportske novosti objasnio je kako je došlo do takve „transformacije“ nakon što je očajno igrao za Dinamo na pripremama, ali i u proljetnom dijelu sezone za koji je plaćen dva milijuna eura.

„Sada sam maksimalno tjelesno spreman, ovdje u Kini radim više nego što sam radio u Dinamu zato što s trenerom Ivajlom Petevom nismo radili - ništa. Pripreme su bile čista katastrofa, do početka se s njim nisam osjećao dobro, nisam mogao uhvatiti tjelesnu spremu. Ništa se nije radilo kako treba! U Kini radim normalno i tjelesno sam ok, i to se vidi na mojim igrama“, rekao je preporođeni Sammir koji sada dominira protiv desetoplasirane momčadi druge kineske lige, koja je još k tome u lošoj formi.

Sammir u Kini i dalje prati utakmice Dinama, gledao je slabi dvoboj protiv Skenderbeua, ali vjeruje da će Plavi ipak izboriti nastup u Europskoj ligi, a na pitanje tko mu je najbolji igrač u trenutnom Dinamu odgovara - Dani Olmo!

„Šuti, radi, uvijek daje sve od sebe na treninzima i utakmicama, on je zaista nositelj igre Dinama. Samo treba dobiti kontinuitet. Soudani i Fernandes? Oni su napadači, oni  čekaju prave lopte, ne stvaraju igru. Netko mora dovesti loptu do njih. Takav igrač je Olmo, a i ovaj novi igrač Doumbia mi se jako sviđa“, rekao je za kraj Sammir.

Podsjetimo, Sammir je dobio otkaz u Dinamu dva dana prije početka sezone, neposredno nakon što je otkaz dobio Ivajlo Petev. Iako Sammir više ne stanuje u Maksimiru, naturalizirani Hrvat je i dalje glavni maneken nedavno otvorenog Dinamovog Fan shopa.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Sammir

Ostale Vijesti