Sammir: Ne znam kakav je noćni život u Zagrebu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 13:13

Ok.

Sammir je dugi niz godina bio igrač Dinama, a dojam je da, usprkos tome što je iza njega iznimno uspješna nogometna karijera, mogao još puno više.

U razgovoru za Sportske novosti Sammir je odgovorio ne neka škakljiva pitanja, bez ustručavanja rekao je što misli o sadašnjoj kvaliteti HNL-a, a dotaknuo se i svojeg nekadašnjeg kluba iz Maksimirske 128 čije je boje branio dugih osam godina:

„Sretan sam i zadovoljan, opet igram nogomet, veselim se svakom treningu. Došao sam u dobru momčad, dečki u svlačionici odlično su me prihvatili, iz dana u dan sve se bolje osjećam u Lokomotivi. Odigrao sam tri i pol utakmice, sve sam spremniji i bez problema mogu izdržati prvoligaški ritam. Vidjelo se to na dosadašnjim utakmicama, a vjerujem da će biti još i bolje. Želim pomoći ovim mladim dečkima, koji imaju dara i potencijala, a nadam se da će taj svoj talent što prije pretvoriti u opipljivu kvalitetu. Tu sam, s njima, na svakom treningu i utakmici, kad god trebaju neki savjet, rado im pomognem, razgovaram s njima, pokazujem im neke stvari na treninzima... Tako i treba biti, od mene se kao iskusnijeg igrača očekuje da mlađima olakšam probijanje kroz sve zamke profesionalizma. Zasad je sve super, uživam igrati s njima, nadam se da je i njima dobro sa mnom“, rekao je za SN Sammir.

„Čini mi se da je slabija (hrvatska liga), manje je dobrih igrača. Onda je bilo više kvalitete, čini mi se da je onda bilo teže igrati nego sad. Govorim o vremenu do 2013. godine, kad sam prvi put napustio Maksimir“, nadodao je, a na pitanje je li zadovoljan svojom karijerom rekao je sljedeće:

„Jesam! Napravio sam dosta, osvojio sam niz trofeja s Dinamom, igrao sam u Ligi prvaka i u Europskoj ligi, igrao sam za reprezentaciju Hrvatske na SP-u, osvojio sam i pojedinačne nagrade, bio sam proglašen najboljim igračem u Hrvatskoj. Na kraju sam i dobro zaradio i nemam se pravo žaliti. Da mi je netko na početku karijere rekao da će sve to ovako izgledati, odmah bih prihvatio. I nemam neostvarenih želja u nogometu, svašta sam prošao i bilo je sjajno“, rekao je popularni Filho.

„Nemam pojma! Nema više ništa od toga, nisam više čovjek za noćne provode. Jednostavno, ne da mi se više izlaziti i gubiti noći. Zna mi se dogoditi da izađem van, u neki klub, i onda se nakon sat-dva zapitam, pa što ja uopće tu radim? I ne znam ni sam kako sam prije mogao svaki vikend izlaziti i provoditi noći po tim klubovima. Sad odem s prijateljima na kavu, prošetam gradom i vratim se kući. Tako provodim slobodno vrijeme. I dobro mi je, nije mi uopće dosadno, nimalo mi ne nedostaju oni ludi provodi.“, dodao je Sammir.

Cijeli intervju brazilskog čarobnjaka pročitajte u Sportskim novostima, a mi se nadamo kako ćemo ovog ekscentričnog Brazilac imati priliku još dugo gledati na travnjacima HNL-a.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

HNLSammir

Ostale Vijesti