Šahtar u velikom derbiju pobijedio Dinamo i otklonio zadnje dvojbe oko naslova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.05.20. | 18:35

Utakmica s dva lica, ali na koncu su domaćini pokazali da su i ove sezone bolja momčad.

Kompletirano je 24. kolo ukrajinskog prvenstva, a u zadnjem dvoboju vidjeli smo najveći derbi lige. Šahtar je kao domaćin preokrenuo vodstvo Dinama i slavio s 3:1, čime je ljutom rivalu pobjedao na golemih 16 bodova prednosti i time otklonio sve dvojbe oko naslova, ako su one i postojale.

Poveli su gosti iz Kijeva koji su odigrali sjajnih 40 minuta prvog dijela. Diktirali su tempo, nizali prilike i potpuno dominirali nad neprepoznatljivim domaćinom. Za to su nagrađeni u 38. minuti pogotkom Bujalskog, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Tsitsaishvilija. I to je bilo otprilike sve od gostiju.

Do kraja dvoboja dominirala je domaća momčad, a čim se krenulo s centra, uslijedilo je izjednačenje. Sjajno su kombinirali igrači Šahtara, a Marlos je krasno pogodio nakon povratne lopte Moraesa.

U drugom poluvremenu gledali smo igru samo jedne momčadi, a za to su igrači Luisa Castra nagrađeni dvama pogocima. Strijelci su bili ponovno Marlos u 67. minuti, odnosno Antonio sedam minuta kasnije.

Kao što smo rekli, ovom je pobjedom prednost Šahtara narasla na 16 bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, dakle 24 boda se još dijele. U teoriji nada i dalje tinja u Kijevu, ali realnost je takva da od danas kreću u pripremu za novu sezonu i ponovni pokušaj preuzimanja trona u Ukrajini.

    <iframe id="sofa-standings-embed-58702-23995" width="100%" height="500"    src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/58702/23995/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>  <div style="font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif">Tablice omogućuje <a target="_blank" href="https://www.sofascore.com/">SofaScore LiveScore</a></div>  <script type="text/javascript" src="https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js"></script>  <script type="text/javascript">sofa_embed('sofa-standings-embed-58702-23995', window);</script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Dinamo Kijev

Ostale Vijesti