S Aguerovim učinkom može se mjeriti samo Henry

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 11.02.19. | 08:31

Svakih 85 minuta sudjeluje kod gola...

Aguero se s jučerašnja tri pogotka Chleseaju učvrstio na osmom mjestu najboljih strijelaca u Premiershipu svih vremena, a fali mu još četiri gola kako bi skočio na šesto mjesto i iza sebe ostavio Robbieja Fowlera i Jermainea Defoea.

No, Aguero je već sada igrač s najboljim učinkom u top 10 budući da mu je za 160 golova bilo potrebno 229 utakmica što iznosi 0.70 gola po susretu. Jedini koji se s njim po tom pitanju može mjeriti je Francuz Thierry Henry kojem je za 175 pogodaka bilo potrebno 258 utakmica, odnosno 0.68 po susretu.

Također, Aguero je s jučerašnja tri gola ušao u listu od top 10 igrača kada su u pitanju golovi i asistencije. Uz 160 golova, Aguero je zabilježio 41 asistenciju i tako je stigao od brojke od 201 golova u kojima je ovaj Argentinac izravno sudjelovao.

No, kada pogledamo tu tablicu, možemo vidjeti kako je Agueru potrebno svega 85 minuta da zabije ili asistira za gol, a jedini tko se može uspoređivati s njime je također – Henry – kojemu je za gol ili asistenciju bilo potrebno 86 minuta.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thierry HenrySergio Aguero

Ostale Vijesti