Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Ružan početak u Puli, Bakrar 'šukerovski' u zadnjim minutama ostavio Goricu na dnu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.11.22. | 20:04

Početak utakmice obilježile su ružne scene

Nastavit će se agonija Gorice, dok Istra 1961 nastavlja živjeti bajku. Na Aldo Drosini slavili su domaćini golom za 1:0 u posljednjim trenucima susreta. Rekli bi zasluženo jer su imali i više prilika, a gol za pobjedu je samo visio. Trener gostiju Igor Angelovski iznenadio je danas s minutažom mladom Luki Kapulici od prve minute. Sa 17-godišnjakom je napao Istru od prve minute, ali nije dalo rezultata. Momčad Gonzala Garcije kreirala je više opasnosti pred Banićem, a od mnogih tek pred kraj susret su uspjeli kapitalizirati dobru igru pred domaćim navijačima koji se nisu istaknuli na početku.

Početak utakmice obilježile su ružne scene na Aldo Drosini. S tribine gdje su se nalazili domaći navijači netko je bacio petardu koja je eksplodirala odmah pored vratara gostiju Banića, a on se nakon toga srušio na pod. Ružno je taj događaj izgledao, intervenirao je liječnički tim, a Banić je na sreću uskoro nastavio s igrom.

Istra je bila nešto bolja danas s više prilika, ali šanse koje su stvarali nisu znali spremiti iza leđa Banića sve do pred kraj utakmice. Prvi udarac na utakmici bio je i od igrača Istre kad je Kadušić u 19. minuti iz slobodnog udarca pogodio blok. Desetak minuta kasnije domaći su imali veliku priliku. Boultam se nakon dodavanja Caseresa našao sam pred Banićem, ali njegov udarac nije bio dovoljno opasan da ugrozi Banića koji je loptu odbio u korner.

Novu veliku priliku domaći su imali u 40. minuti kad je greda spasila Goricu. Hujber je ubacio s desne strane, Erceg pokupio loptu i pogodio vratnicu. Do kraja prvog dijela Istra je imala još nekoliko zanimljivih pokušaja, ali na odmor se otišlo bez golova. Za isto vrijeme Gorica je imala tek dva pokušaja koja nisu ozbiljnije ugrozili Majkića.

Nastavilo se u drugom dijelu gotovo identično, a Angelovski je shvatio da će morati mijenjati u napadu za neki ozbiljniji pokušaj. Tako su susret završili Kapulica i Vujnović, a u igru je poslao Jurića i Mitrovića. Dalo je to zamalo rezultata u 70. minuti kad je Jurić uposlio dobro Raspopovića, a on ostavio loptu za Pršira koji je iz izgledne pozicije prebacio vrata.

Činilo se da će Gorica izvući još jedan remi nakon onog protiv Slaven Belupa, ali Istra nije vidjela to kao opciju. Još manje Bakrar koji je ušao u 85. minuti. Pokazao je sudac Čulina pet minuta nadoknade, a u 90. minuti stigla je sjajna lopta iz zadnje linije za alžirskog napadača. Primio je loptu šukerovski u trku pored Krizmanića i zatim pogodio za vodstvo i pobjedu Istre na Aldo Drosini. (km)

Istra 1961 – Gorica 1:0

Stadion: Aldo Drosina, Pula. Gledatelja: 2.000

Sudac: Ante Čulina (Zagreb) pomoćnici: Nikola Kečkiš (Virovitica), Ivan Janić (Ilok), četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb) VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo)

Strijelci: Monsef Bakrar (90.+1., Luka Marin) 1:0

Žuti kartoni: Luka Hujber, Einar Galilea, Facundo Caseres, Frano Mlinar (Istra 1961); Tyrese Francois, M. Steenvoorden

Crveni karton: Ahmet Korca

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber, Marešić, Galilea, Marin – Mlinar, Petrusenko, Caseres – Kadušić(od 84. Bakrar), Erceg, Boultam(od 72. Boultam)

Gorica (4-2-3-1): Banić – Raspopović(od 90. Wague), Korca, Steenvoorden(od 81. Jovičić), Krizmanić, Keita – Pršir(od 90. Pršir), Francois, Suk – Vujnović(od 59. Jurić), Kapulica(od 59. Mitrović)



Tagovi

HNLHNK GoricaHajduk

Ostale Vijesti