REUTERS/Evgenia Novozhenina
REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ruski junak: "Hrvati su bili arogantni pa su ih Slovenci kaznili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 09:18

Zadivio ga je jedan Slovenac, zadnji put je tako bio impresioniran Modrićem

Rusi su nastavili niz pobjeda u skupini slavljem 2:1 protiv Slovenaca, a u prvoj utakmici pobijedili su Maltu i sada su jedina maksimalna momčad grupe.

Junak Rusa je Artem Dzyuba, kapetan i nositelj reprezentacije koji je s dva zgoditka uspio ono što Hrvatskoj tri dana nije, dobiti Slovence.

„Rusija je zaslužila pobjedu i želim im čestitati. Nismo bili dovoljno dobri u branjenju dugih lopti u naš šesnaesterac. A protiv Dzyube ne možete tako. Naša serija bez poraza je završena i sada je vrijeme da počnemo novu. Iza nas su dvije teške utakmice, ali već se veselimo novoj u utorak na Cipru.“, rekao je izbornik Slovenije Matijaž Kek nakon utakmice.

S 29 zgoditaka za reprezentaciju približio se rekorderu Aleksandru Keržakovu koji je na 30, a u idućoj utakmici 32-godišnji napadač Zenita ima priliku ispisati povijest. Valja spomenuti i da je Keržakov u 16 godina igranja upisao 91 nastup, a Dzyuba ima 49 nastupa.

Nakon utakmice sa Slovencima osvrnuo se i na buduće s Hrvatskom.

„Slovenija se pokazala kao težak suparnik, kao što smo i očekivali. Impresionirao me Iličić, uh, kako dobar igrač. Posljednji put bio sam tako impresioniran kad smo igrali protiv Luke Modrića i Hrvatske. Uživam u pritisku, puno je zlonamjernih ljudi oko reprezentacije tako da sam dvostruko sretan jer smo pobijedili i ušutkali njih. Bilo nam je teško jesenas, tako da se sada nadam da smo krenuli u novi pozitivni niz. Pitao sam slovenskog reprezentativca Mihu Mevlju, inače člana Sočija, što se to događalo na utakmici u Ljubljani u kojoj su pobijedili Hrvatsku. Rekao mi je da su Hrvati bili arogantni prema njima i da su zato kažnjeni.“, prenose Sportske novosti.

Hrvatska će prvi ogled s Rusima u skupini imati 1. rujna u gostima.


Tagovi

Artem DzyubaMatjaž KekJosip Iličić

Ostale Vijesti