REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Rušio je Dance na Euru, a sad odlazi iz Bundeslige u Tursku

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.09.21. | 09:32

Nije se uspio izboriti za minutažu u dresu Apotekara, a novi klub ga je predstavio sa zanimljivim videom

Još prije osam godina skautima apotekara zapeo je za oko tada 19-godišnji finski napadač HJK Helsinkija. Riječ je o danas 26-godišnjem Joelu Pohjanpalu za kojeg se najviše čulo dosad nakon prve utakmice Finaca na Euru. U utakmici s Dancima, koja srećom nije završila tragičnim ishodom, zabio je jedini zgoditak u nastavku nakon pada Christiana Eriksena.

Od dolaska u Bayer Leverkusen pristupilo se njegovom razvoju kroz posudbe, a dosad su bile najčešće u 2. Bundesligu. Apotekari su mu dali priliku u 26 utakmica, a ulazeći uglavnom kao joker s klupe zabio je osam zgoditaka. Prošlu sezonu pola godine proveo je na posudbi u Union Berlinu i u 19 nastupa tresao je mreže šest puta.

Leverkusen ga sad šalje na novu posudbu, ovog puta daleko od Bundeslige, u tursku Super lig. Tamo će odraditi jednogodišnju posudbu u turskom Rizesporu u kojem je donedavno igrao i miljenik Zlatka Dalića, Dario Melnjak.

Turski klub nije skrivao oduševljenje novim pojačanjem, a koliko im je važan u novoj kadrovskoj križaljci govori i činjenica koliko su se potrudili oko njegovog predstavljanja. Na društvenim mrežama objavili su video predstavljanja koji je baziran na popularnoj streaming platformi Netflix, a u video su ubacili i neke njegove golove.



Tagovi

finska nogometna reprezentacijaBayer LeverkusenRizespor

Ostale Vijesti