RUSIJA: Domaćin s ostarjelom reprezentacijom želi proći skupinu SP-a

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.05.18. | 11:01

Rusija ima problema i s izostanicma.

 

Većina nacionalnih prvenstava su završila ili će se posljednje kolo odigrati sljedećeg vikenda, u Ligi prvaka i Europskoj ligi su ostale još samo finalne utakmice pa se fokus nogometne javnosti polako prebacuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje 14. lipnja.

Na Germanijaku lagano počinjemo s pripremama za najveći svjetski sportski događaj ove godine, a dane do Svjetskog prvenstva odbrojavamo s predstavljanjem svih reprezentacija koje će sudjelovati na ovom natjecanju. Svaku momčad predstavljamo kroz iste rubrike, ali i ponudu Germania Sport kladionice za oklade na Svjetsko prvenstvo. Krećemo s domaćinima, reprezentacijom Rusije.

> Rusija osvaja naslov, tečaj 40,00

Put do Rusije

Reprezentacija Rusije plasirala se na turnir direktno, kao domaćin natjecanja. Od Eura 2016. Rusija je odigrala tri utakmice na domaćem Kupu konfederacija, na kojem je svladala Novi Zeland (2:) te izgubila od Portugala (0:1) i Meksika (0:2).  Zbornaja komanda je u tom razdoblju odigrala još 15 prijateljskih utakmica u kojima je upisala četiri pobjede (Gana, Rumunjska, Mađarska i Južna Koreja), pet remija (Turska, Belgija, Čile, Iran i Španjolska) te šest poraza (Kostarika, Katar, Obala Bjelokosti, Argentina, Brazil i Francuska).

Povijest na Svjetskim prvenstvima

Rusija je svoje najbolje momente na Mundijalu doživjela pod zastavom Sovjetskog Saveza. Najveći uspjeh bilježe na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. kada su u polufinalu izgubili od Njemačke (1:2), a u kasnijoj utakmici za treće mjesto s istim rezultatom od Eusebijevog Portugala. U Švedskoj '58, Čileu '62 i Meksiku '70 dolazili su do četvrtfinala, a od osamostaljenja na Svjetskim prvenstvima sudjelovali su tri puta (SAD '94, Japan i Južna Koreja '02 i Brazil '14) i nikada nisu prošli grupu (ukupno imaju dvije pobjede, dva remija i pet poraza).

> Rusija prolazi skupinu, tečaj 1,30

Postava

Čak i nakon odlaska braće Brezutskij i rekordera Sergeija Ignjaševića, Rusija ima jednu od najstarijih momčadi na turniru. Golman im ima 32, najmlađi branič u udarnih 11 29. Veza im, i to isključivo zahvaljujući mladom Aleksandru Golovinu (21 godina) ima 29,2 , a napadači im imaju 28, odnosno 27 godina. Također, imaju problema s izostancima. Na Svjetskom prvenstvu neće zaigrati dva standardna stopera Viktor Vasini i Giorki Jikia te napadač Aleksandr Kokorin.

Najveća zvijezda – Alan Džagoev

Ovaj 27-godišnji veznjak CSKA Moskve debitirao je za Rusiju s 18 godina i dugo je smatran najvećim talentom ruskog nogometa. Na Euru 2012. zabio je tri pogotka, no od tada je zabio isto toliko u 32 utakmice. Od lipnja 2016. zbog raznih ozljeda upisao je samo šest nastupa za reprezentaciju, od čega i u posljednje četiri utakmice u kojima je Rusija izgubila od Argentine (0:1), Brazila (0:3) i Francuske (1:3) te remizirala sa Španjolskom.

Izbornik – Stanislav Čerčesov

Slavni golman i reprezentativac Rusije, reprezentaciju je preuzeo 2016. nakon što je u karijeri vodio ruske, austrijske i poljske klubove. Najveći uspjesi u trenerskoj karijeri mu je dupla kruna s Legiom iz Varšave 2016.

Prognoza

Rusi imaju prilično ostarjelu ekipu, sa nedovoljno svježe krvi i kvalitete da naprave veliki utisak na turniru, očekujemo da neće uspjeti proći skupinu.

> Kompletnu razradu tečaja za nastup Rusije na Svjetskom prvenstvu pronađite OVDJE.

Raspored

14.06. Rusija – Saudijska Arabija
19.06. Rusija – Egipat
25.06. Urugvaj – Rusija

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ruska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018

Ostale Vijesti