Rrahmani stigao na liječnički u Napoli, evo koliko će Verona zaraditi od njegove prodaje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 11:05

Strašan posao momčadi koju vodi Ivan Jurić.

Jednu od najljepših priča ovog prijelaznog roka ispisao je dojučerašnji igrač Dinama - Amir Rrahmani. On je danas stigao na liječničke preglede u Napoli, potpisat će petogodišnji ugovor s jednim od najjačih talijanskih nogometnih kolektiva, a i njega i Veronu čeka bogata zarada od toga.

Amir Rrahmani svoj nogometni put započeo je u rodnom Kosovu, a u ljeto 2013. godine postao je novi igrač albanskog Partizanija. Nakon dvije godine u Albaniji stigao je u HNL, a prvi klub koji je spazio njegov talent bio je RNK Split. Braća Žužul prepoznali su njegov talent, ali budući da je klub tih godina krenuo u silaznu putanju nakon svega jedne sezone u crvenom dresu postaje novi igrač maksimirskog kluba.

U ljeto 2016. za poprilično velikih 1,6 milijuna eura Rrahmani je postao novi igrač Dinama, ali budući da mu je konkurencija tih godina u modroj svlačionici bila poprilično velika mladi Kosovar odlazi na posudbu u Lokomotivu. Godinu dana proveo je na Kajzerici, a nakon dobrih predstava u sezoni 16./17. Dinamo je shvatio kako za igrača njegovih kvaliteta itekako ima mjesta i na Maksimiru.

Rrtahmani je u prošloj europskoj sezoni odigrao mnoštvo sjajnih partija za hrvatskog prvaka, posebno na poziciji lijevog beka, koja mu nije prirodna. Zadovoljna viđenim bila je Verona, koja ga prošlog ljeta za 2,1 milijun eura dovodi u Serie A. Kosovar je odmah zauzeo standardno mjesto u obrani i odradio sjajnu jesen. Toliko sjajnu da je Napoli odlučio da je on njihovo veliko zimsko pojačanje. 

 

 

Danas je Gianluca DiMarzio prenio kako je Rrahmani stigao u Napulj na liječničke preglede, a kako će Napoli za njegove usluge Veroni isplatiti čak 14 milijuna eura. Kakav posao za momčad koju vodi Ivan Jurić. Rrahmani će potpisati ugovor na pet godina s plaćom od 1.8 milijuna eura po sezoni, dok u Veroni ima 300 tisuća. No, neće se odmah priključiti momčadi koju vodi Gennaro Gattuso, već će ostati na posudbi do ljeta u Veroni. 

(foto: Reuters)


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiAmir Rrahmani

Ostale Vijesti