Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Roy Ferenčina više nije trener Slaven Belupa, poznato i tko će ga zamijeniti na klupi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 09:30

Stigla je potvrda

Iako se na polovici sezone, a naročito nakon uvjerljive pobjede protiv Rijeke na Rujevici (4-2), vjerovalo kako bi Roy Ferenčina mogao postati dugoročno rješenje za klupu Farmaceuta, slabi rezultati ovog proljeća kumovali su njegovom rastanku sa Slaven Belupom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ferenčina, dakle, više nije trener kluba iz Koprivnice, a presudio mu je niz od sedam poraza u posljednjih osam utakmica, odnosno činjenica da je u proljetnom dijelu sezone njegova momčad od maksimalnih 30 bodova osvojila samo sedam. Njegov odlazak s klupe Slavena potvđen je na službenoj stranici kluba.

U Koprivnicu je stigao u rujnu prošle godine nakon što se Uprava kluba odlučila zahvaliti na radu Nizozemcu Ricardu Monizu koji je u Podravini boravio tek nešto više od dva mjeseca. Ferenčina je u svojem drugom mandate na klupi Farmaceuta izdržao 216 dana, a u 24 utakmice upisao je sedam pobjeda, tri remija i 14 poraza uz gol-razliku 28-41.

Iako se ispočetka vjerovalo da će njegov nasljednik na klupi Slavena biti Mario Gregurina (36) koji je u igračkoj karijeri čak 10 godina bio član Farmaceuta, na kraju je Uprava ipak odlučila povjerenje dati Ivanu Radeljiću (42), dosadašnjem pomoćniku Roya Ferenčine koji je onomad bio i kapetan Farmaceuta, a u bogatoj igračkoj karijeri prošao je mnoštvo klubova, od Hajduka, Zadra, Šibenika, Slavena i RNK Splita pa sve do Cerezo Osake, Energie Cottbusa, Genclerbirligija i Antalyaspora. U trenerskoj karijeri radio je kao trener RNK Splita i Hrvaca, a u Slaven se vratio početkom sezone kad je prvo asistirao Monizu, a potom i Ferenčini. (I.A.S.)



Tagovi

Roy FerenčinaSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti