Carl Recine/Action Images
Carl Recine/Action Images

Rooney zainteresiran za klupu Newcastlea

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 10:23

Legendarni napadač trenutno vodi fenjeraša engleskog Championshipa.

Pitanje je dana kada će Steve Bruce i službeno postati 'bivši' na St. James' Parku. Prva utakmica po dolasku novog vlasnika nije završila onako kako su se to navijači nadali, ali jasno je kako je Tottenham za dimenziju kvalitetniji od Svraka. Barem u ovom trenutku…

Newcastle će uskoro imenovati novog trenera, a u ovom trenutku se najviše špekulira o Antoniju Conteu, Franku Lampardu, Stevenu Gerrardu, Eddieju Howeu i Paolu Fonseci, a sad je u odabrano društvo ušao i Wayne Rooney.

Legenda Manchester Uniteda je glavni trener Derby Countyja od siječnja ove godine. Iako je njegova momčad ove sezone skupila 15 bodova u 12 prvenstvenih kola, Derby je i dalje posljednji na tablici budući da su sezonu započeli s 12 bodova minusa. Da to nije bio slučaj, Derby bi u ovom trenutku bio na 16. mjestu, što je za osam pozicija bolje nego što je to sad slučaj.

Pod vodstvom Waynea Rooneyja, nekad vrsnog napadača i legende Manchester Uniteda i Godi Albiona, Derby igra jedan izrazito konzervativan nogomet u kojem nema previše golova. Rooneyeva momčad je u 12. kola postigla sedam pogodaka, a primila osam, a zanimljivo je kako njegova momčad ima najbolju obranu i najgori napad lige.

Chronicle Live javlja kako bi Rooney bio zainteresiran za preuzimanje klupe Svraka u slučaju da Steve Bruce u narednim danima, što je veoma izgledno. Iako je Rooney ugovorno vezan za Derby, uprava kluba mu ne bi radila nikakve probleme prilikom odlaska u Newcastle te bi prethodno dogovorili sporazumni raskid te na taj način Svrake ne bi morale plaćati nikakvu odštetu za trenera.

Problem je taj što postoje svojevrsne indicije da bi Newcastle, u slučaju da se dogovore s Rooneyom, na njega gledali kao kratkotrajnu investiciju samo do kraja sezone te bi onda u ljeto nastojali dovesti neko provjereno trenersko ime koji bi u svoje ruke dobio momčad da ju slaže od početka. Baš kao na igrici…

Bilo kako bilo, Newcastle će uskoro dobiti novog trenera, a nije nemoguće da to postane čovjek koji je Svrakama zabio 15 golova igrajući za Everton i Manchester United.


Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedDerby CountyWayne Rooney

Ostale Vijesti