Marko Lukunić/Pixsel
Marko Lukunić/Pixsel

Romano tvrdi da Šahtar dolazi po Baturinu! Je li to realna opcija ili samo dizanje cijene?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 20:27

Baturina je najvrijedniji igrač HNL-a kojeg Transfermakrt procjenjuje na 18 milijuna eura.

Dinamo je prošlog ljeta prodao gotovo sve što se prodati moglo. U kadru su od potencijalnih 'transfer-kapitalaca' ostali tek Bruno Petković i, prema Transfermarktu, najvrjedniji igrač HNL-a Martin Baturina. U međuvremenu je Dinamova desetka debitirala za reprezentaciju, cijena mu je skočila na 18 milijuna eura, a u Maksimirskoj 128 nadaju se da će Baturina biti pozvan na Euro 2024, što bi mu dodatno pojačalo tržišnu vrijednost.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, iako se činilo kako će Dinamo tek na ljeto dobiti ozbiljne ponude za svojeg dragulja, Fabrizio Romano objavio je na svojem X profilu kako je ukrajinski prvak Šahtar otvorio pregovore oko otkupa ugovora mladog Baturine. Romano tvrdi kako Šahtar osim Baturine želi i njegovog vršnjaka, 20-godišnjeg brazilskog veznjaka Marlona Gomesa koji igra za brazilsku U23 reprezentaciju i prvotimac je Vasco da Game. Gomes na TM-u vrijedi šest milijuna eura, odnosno tri puta manje od Baturine, no riječ je o dosta defenzivnijem igraču od hrvatskog reprezentativca.

Romano je obojicu okarakterizirao kao Šahtarovim 'top targetima', no u ovom trenutku ne čini se izvjesno da će Dinamo samo tako pustiti Baturinu u ratnu zonu, u Šahtar, koji više zbog poznatih okolnosti više nije tako privlačna destinacija. A pitanje je i ima li Šahtar novac koji bi zadovoljio Dinamove apetite. Naime, klub iz Donjecka je tek dva puta u povijesti za igrača izdvojio više od 15.5 milijuna eura, 2013. za Brazilca Bernarda i 2021. za sunarodnjaka mu Pedrinha.

U tom smjeru, otprilike, ide i priča iz jednog drugog izvora, koji tvrdi da Baturina sigurno neće u Šahtar, već je u pitanju podizanje cijene za nekog drugog kupca. Poznato je, naime, da je Šahtar u 'hrvatskim bojama', tamo su trener Marino Pušić, pomoćnik Mario Stanić, a sportski direktor Darijo Srna. Koji je vrlo blizak, prijateljski i kumstvom povezan s Darijom Zahorom, Baturininim menadžerom. I moguće je da je posrijedi samo 'probni balon', jer, doista je teško zamisliti, uza sav respekt Šahtaru, da bi Baturina u godini kad bi mogao na Europsko prvenstvo, otišao u neizvjesnu svakodnevicu Ukrajine. (N.R, T.N.)



Tagovi

Martin BaturinaŠahtarDinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti