PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Roma preokrenula Ajax, Slavia odlazi neporažena iz Londona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 23:02

Manchester United opravdao ulogu favorita protiv Granade.

Odigrane su četiri utakmice prvog kola četvrtfinala Europske lige, u kojima su Manchester United, Roma i Villarreal upisali pobjede, dok je Slavija iz Praga remizirala protiv Arsenala u Londonu.

Roma je iznenadila Ajax u Amsterdamu te preokretom slavila rezultatom 1:2.

Vučica je bolje otvorila susret te su u prvih 20-ak minuta stvorili dvije solidne prilike, ali Edin Džeko i Cristante nisu pronašli put ka domaćoj mreži. Kopljanici, iako su statistički bili bolji, prvu ozbiljnu priliku su stvorili u 39. minuti i odmah je pretvorili u pogodak. Pleli su domaćini napad od svog kaznenog prostora, Klaassen je pokušao proigrati Antonyja koji nije uspio zadržati loptu. Međutim, Diawara katastrofalno vraća povratnu loptu te do nje ponovno dolazi Klaassen, koji odigrava sjajan dupli pas sa Tadićem i posprema loptu iza leđa Lopeza za 1:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Pogledajte gol Klaassena OVDJE.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajno za domaćine, naime u 52. minuti Ibanez je startao na Tadića na rubu kaznenog prostora te je sudac Karasev pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo srpski internacionalac, ali loše puca po sredini što je bio lak plijen za Pau Lopeza.

Pogledajte promašen penal Tadića OVDJE.

Kazna je uslijedila samo četiri minute kasnije kad je Roma stigla do izjednačenja. Pellegrini je opali iz slobodnjak sa nekih 17 metara i pogodio golmanov kut, ali je Scherpen loše reagirao i lopta je završila u mreži za 1:1.

Pogledajte gol Pellegrinija OVDJE.

Nakon gola Ajax je zaprijetio u dva navrata, ali Pau Lopez je lagano anulirao obje opasnosti. Unatoč boljoj igri Kopljanika, Roma je u 87. minuti iz prve prave prilike stigla do preokreta. Gosti su izveli korner s lijeve strane, lopta je stigla do Ibaneza, koji je prima na prsa i iz voleja posprema u mrežu za konačnih 1:2.

Pogledajte gol Ibaneza OVDJE.

Manchester United je slavio na gostovanju kod Granade rezultatom 0:2.

U prvom poluvremenu smo gledali nervoznu utakmicu, posebno od strane gostiju za što ih je sudac Soares Dias nagradio sa tri žuta kartona. Što se tiče same igre, United je imao više loptu u nogama te nešto više prilika, a zanimljivo Crveni vragovi su od osam udaraca na gol tek jednom pogodili okvir gola, no i to im je bilo dovoljno za pogodak.

U 30. minuti domaćini su opasno zaprijetili golu De Gee i dok su kamere prikazivale ponovljeni snimak akcije uslijedila je brza kontra koju je u pogodak pretvorio Rashford.

Pogledajte gol Rashforda OVDJE.

U drugom dijelu nismo gledali neki atraktivan nogomet, no gosti su u 89. minuti stigli do potvrde pobjede. Eteki je prilikom ubačaja u kaznenom prostoru srušio Fernandesa, na što je sudac pokazao na kazneni udarac, kojeg je izveo sam Portugalac i zabio za konačnih 0:2.

Pogledajte gol Fernandesa OVDJE.

Arsenal je na svom Emiratesu remizirao sa Slavijom iz Praga rezultatom 1:1.

Topnici su tokom cijelog susreta bili bolja momčad, no tek su u samom finišu utakmice, točnije u 86. minuti uspjeli pronaći put do gostujuće mreže. Slavija je pokušavala kreirati napad, no izgubili su loptu i bljesnula je kontra domaćina, Aubameyang je izbacio Pepa, koji se sjurio u kazneni prostor i prebacio gostujućeg vratara za 1:0.

Pogledajte gol Pepea OVDJE.

Međutim, hrabri gosti se nisu predavali do kraja te su nagrađeni u 94. minuti kad je Holes nakon kornera najbolje reagirao i zabio za 1:1.

Pogledajte gol Holesa OVDJE.

Rezultati:

Ajax –Roma 1:2

Arsenal – Slavia Prag 1:1.

Dinamo – Villarreal 0:1

Granada – Manchester United 0:2


Ostale Vijesti