REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Rog donio odluku o nastavku karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 11:09

Povezivalo ga se posljednjih dana s brojnim klubovima

Ispadanjem Cagliarija u niži rang bilo je govora da će hrvatski veznjak Marko Rog potražiti novu sredinu. Spominjale su se razne destinacije od klubova iz Serie A, preko Bundeslige, do Hajduka. Ipak, po svemu sudeći, ali i riječima bivšeg Vatrenog od odlaska iz Cagliarija neće biti ništa. 26-godišnji veznjak produžio je s Cagliarijem ugovor do 2026. godine te im se tako želi odužiti na tretman koji je imao u klubu za vrijeme teških ozljeda.

U Cagliari je stigao iz Napolija u sezoni 19/20, a prema talijanskim medijima novim ugovorom dobio je i izdašniji ugovor. Nakon dvije sezone mučenja s ozljedama odlučio je nastaviti svoju avanturu na Sardiniji unatoč ispadanju u Serie B.

„Jako sam zadovoljan produženjem ugovora, ove godine imamo dobru momčad, želimo Cagliari vratiti tamo gdje zaslužuje. Imao sam neke šanse otići ove godine u momčadi iz Serie A. Htio sam ostati ovdje zbog onoga što sam prošao s ovim bojama i također zato što sam se osjećao dužnim za ono što je klub učinio za mene. Žao nam je kako je završila prošla godina, sada ne moramo gledati u prošlost nego trebamo ići dalje i pokazati da smo zaboravili što se loše dogodilo prošle godine. Trener ima jasne ideje, stvarno je želio moj ostanak ove godine. Moramo biti složni i marljivo raditi na ostvarenju naših ciljeva. Mladi su jako dobri i jaki, nadam se da će imati priliku. Dobro mi je u Cagliariju, to je lijep i miran grad, Ovdje sam četiri godine i uvijek mi je bilo dobro. Od prvog sam dana osjetio ljubav navijača, posebno tijekom moje ozljede prošle godine“, rekao je Rog nakon novog potpisa za Cagliari.

Rog je tijekom karijere igrao za RNK Split, Dinamo, Napoli, Sevillu te Cagliari. Za Vatrene je upisao 21 nastup. (rv)


Tagovi

Marko RogCagliari

Ostale Vijesti