Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Robert Ljubičić objasnio zašto je odabrao Hrvatsku i tko je krivac za njegovu frizuru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 17:36

Prošloljetno pojačanje Dinama osvrnulo se na brojne teme.

Potencijalni Vatreni dao je opširan intervju za Transfermarkt, u kojem je, između ostalog, govorio o prelasku u Dinamo, usporedbi s bratom Dejanom, kao i promjeni sportskog državljanstva te odabiru Hrvatske ispred Austrije. Mlađi brat Ljubičić upisao je jedan nastup za U-21 reprezentaciju Austrije, dok je Dejan bio u pogonu mlađih selekcija kroz sve uzraste.

„Dejan mi je veliki uzor. Bilo je jasno, s obzirom na to da je rano bio u središtu medijske pozornosti, da ćemo se međusobno uspoređivati. Ali ne samo da smo različiti ljudi, već smo i različiti igrači. Zato ga nikad nisam zavidno gledao, nego sam mu se jako radovao i doživljavao to kao poticaj“, tvrdi Robert.

Nakon seniorskog debija i nekoliko sezona u dresu St. Pöltena, Robert Ljubičić odigrao je sjajnu sezonu u dresu bečkog Rapida, što je uključivalo i nastupe u Europskoj i Konferencijskoj ligi. Njegove su prezentacije privukle interes maksimirskog kluba, koji je prošlog ljeta kompletirao transfer vrijedan tri milijuna eura.

„Bilo je i ljudi koji nisu razumjeli ovu promjenu, ali nisam mario za njih. Kada imate hrvatske korijene, poziv zagrebačkog Dinama je nešto jako posebno. Za mene je to bila i jest velika čast”, rekao je Ljubičić.

Naravno, razgovor nije mogao proći bez da se dotaknu prelaska iz austrijske u hrvatsku reprezentaciju. I dok je stariji brat Dejan standardan reprezentativac rodne mu Austrije, Robert je odlučio reprezentativnu srećuz potražiti među Vatrenima.

„Stvarno nije bila laka odluka“, naglašava Ljubičić i dodaje: „Imao sam dobre i otvorene razgovore s izbornikom Ralfom Rangnickom, ali srce mi je govorilo da trebam izabrati Hrvatsku. Radit ću na ispunjenju svog velikog sna i mogućnosti sudjelovanja na europskom ili svjetskom prvenstvu s Hrvatskom“, objašnjava ovu promjenu.

U opuštenijem dijelu razgovora, prokomentirao je upečatljivu frizuru.

„Za vrijeme korone počeo sam puštati kosu, zatim mi je frizura donijela sreću, a sada je to moj zaštitni znak. Ali ima trenutaka kada me kosa živcira, jer je njega dosta intenzivna“, kroz smijeh je prokomentirao kandidat za jedan od budućih popisa Zlatka Dalića. (I.M.)




Tagovi

Dejan LjubičićRobert LjubičićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti