Pixsell
Pixsell

Robert Grdović za Germanijak: "Vidim tri izrazita i dva pritajena favorita, ostale momčadi vrebaju iz prikrajka"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.04.23. | 12:35

U nedjelju i ponedjeljak (23. i 24. travnja) počinje doigravanje za prvaka Prve hrvatske malonogometne lige, a početak playoffa za Germanijak je prokomentirao proslavljeni bivši hrvatski futsal reprezentativac, a danas uspješni trener Robert Grdović.

Od nedjelje 23. travnja do kraja svibnja ili početka lipnja, ovisno o ishodu finalne serije, traje doigravanje za prvaka Hrvatske za sezonu 2022./23. Osam momčad sutra kreće u konačnu borbu za naslov, a mi smo za najavu playoffa okrenuli broj za razgovor uvijek raspoloženog Roberta Grdovića koji u svojim vitrinama ima nekoliko naslova prvaka Hrvatske, kao igrač i kao trener.

Uhvatili smo ga jutro nakon prvog polufinalnog dvoboja prvenstva Slovenije u kojem je njegov Meteorplast Šic Bar izgubio 0:2 od favoriziranog Silika iz Vrhnike.

„Odigrali smo pravu playoff utakmicu. Na kraju smo tijesno izgubili, odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, imali smo dvije stative i još nekoliko šansi. Bili smo bolja momčad na terenu do te nesretne 32. minute kada smo nespretno primili oba gola na utakmici“.

Siliko je tako poveo s 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede…

„Siliko pet godina slaže ekipu i uz Dobovec su prvi favoriti za naslov prvaka. No, vjerujemo da ih na domaćem terenu možemo pobijediti. Slovenci imaju malo čudan sistem kartoniranja tako da će nam u drugoj utakmici faliti dva igrača zbog kartona, no ne predajemo se. Mi smo mlada ekipica, polufinale je realni doseg, a u Sloveniji se igra i za treće mjesto tako da je to minimalno s čime bi se zadovoljili za ovu sezonu".

Okrenuli smo se doigravanju za prvaka Hrvatske kojeg otvaraju Novo Vrijeme i Osijek te Square i Crnica u nedjelju u 19.30.

"Bit će vrlo zanimljivo i neizvjesno s obzirom na to da imamo stvarno kvalitetnu i izjednačenu ligu. Po meni kao najveći favorit u doigravanje ulazi prvak Novo Vrijeme te pobjednik četvrtfinalnog dvoboja Olmissum – Futsal Pula. Iako su Puljani proljetni dio sezone odigrali ispod razine, nemojmo zaboraviti da su ove sezone osvojili dva trofeja (Kup i Superkup, op.a.) i bili su konkurentni u Ligi prvaka..“, rekao nam je Grdović i nastavio...

„Dinamo je bio u velikom zaostatku, ali se u drugom dijelu sezone stabilizirao, posebno u igri u obrani. Puno im je pomogao, dakako, i dolazak Tihomira Novaka. Zagrepčane vidim kao neke pritajene favorite za naslov, pogotovo ako će biti kompletni, kao i Square koji također ima jako dobru momčad i posebno dobro igra pred svojom publikom“.

Nekako najizvjesniji par čini se onaj između Novog Vremena i Osijeka. Makarani u doigravanje ulaze kao najbolja i najefikasnija momčad lige, no problema s ozljedama, zbog kojih su propustili reprezentativno okupljanje u Maroku, imaju Toni Jelavić i Filip Bašković. Osijek, s druge strane, je prvi dio sezone završio na osmom mjestu kao druga najefikasnija momčad lige (iza Novog Vremena), ali i momčad koja je primila uvjerljivo najviše pogodaka.

„Osijek jedna prilično domaćinska ekipa, iako su odigrali dobro i na nekim gostovanjima, rekao bih da teško mogu iznenaditi Makarane. No, futsal je sport u kojem su iznenađenja česta, pogotovo ako za Makarane neće nastupiti Jelavić i Bašković. Tako da Osijek ima šanse, no mislim da su Makarani zbog svojeg rostera i iskustva debeli favoriti. Osijek je za povratničku sezonu pokazao dopadljiv futsal, dokazali su da se mogu nositi sa svima, no mislim da su im za dodati iskorak potrebna još barem dva kvalitetnija igrača u kadru“.

Drugi par, između Olmissuma i Futsal Pule je, rekli ste, nekako najizjednačeniji…

„Futsal Pula je pomalo iznenađujuće završila sedma u prvom dijelu sezone. Puljani igraju sa specifičnim stilom jer vratar Darko Milanović voli igrati u polju. Imaju širok i kvalitetan roster. Ne bih se čudio da Pula iznenadi Omišane koji kao da su u nekakvoj stagnaciji. No, Olmissum je i dalje jedna iznimno kvalitetna ekipa. Jako se veselim ovim utakmicama. Rekao bih da su šanse za prolaz 50-50, uz malu prednost Omišanima zbog prednosti domaćeg parketa u potencijalnoj majstorici“.

Treći par nam nosi duele između Squarea i Crnice. Dubrovčani su prvi dio sezone završili na trećem mjestu, s istim brojem bodova kao i Olmissum, dok je Crnica završila sedma…

„Crnica je prvi dio sezone odigrala toplo-hladno, znali su iznenaditi i pozitivno i negativno. Na golu imaju Žarka Luketina koji je najjača karika momčadi, koja im daje sigurnost. Crnica je 'crna mačka' ove serije, no mislim da je Square ove sezone iznimno dobar, iako su i oni imali perioda kada su igrali promjenjivo. No, mislim da im je ova stanka dobro došla, imaju po meni najbolju momčad u posljednjih nekoliko godina i Dubrovčani u ovaj dvoboj ulaze kao favoriti. Ponavljam, mogli bi biti pritajeni favoriti cijelog prvenstva“.

Za kraj, ostao nam je par između Futsal Dinama i Vrgorca. Plavi su prvi dio sezone završili na četvrtom mjestu, s bodom prednost pred Vrgorcem, no u dva međusobna susreta slavili su s 3:0 i 6:1….

„Iako Dinamo ulazi sa psihološkom prednosti jer je slavio u obje prvenstvene utakmice ove sezone, onaj dvoboj u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva neće značiti ništa za ovu seriju, mislim da su Vrgorčani u njemu čak malo i kalkulirali. Očekujem dvije izjednačene utakmice, pogotovo ako se ispostavi da Dinamovi reprezentativci Postružin i Perić te Tiho Novak neće biti sto posto spremni. Dinamu ipak dajem prednost zbog prednosti domaćeg terena, publike, dobre forme i nekakvog samopouzdanja s kojim igraju u drugom dijelu sezone", zaključio je naš razgovor Grdović.



Tagovi

Robert GrdovićFutsalfutsal1.HMNLFutsal DinamoMNK OlmissumMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelOlmissumFutsal PulaMNK OsijekCrnica ŠibenikMNK SquareMNK Vrgorac

Ostale Vijesti