Robbenova zamjena donijela pobjedu Kovaču, Alcacer nastavlja „trpati“ za Borussiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 17:28

Odigrano je 13. kolo Bundeslige.

U 13. kolu Bundeslige, minhenski Bayern konačno je došao do prvenstvene pobjede. Nakon dva remija i poraza u derbiju od Borussije Dortmund, momčad Nike Kovača pobijedila je Werder u Bremenu rezultatom 2-1.

Bili su Bavarci bolji suparnik od osmosplasirane momčadi lige, ali ponovno su se mučili s dolaskom u gol šanse. Iz tog razloga, ključan je bio efikasni Serge Gnabry koji je postigao oba pogotka za Bayern. Prvi je zabio u 20. minuti, nakon što je domaći vratar Pavlenka zakratko spriječio njegov pokušaj, da bi iz drugog bio precizniji.

Trinaest minuta kasnije, Werder dolazi do izjednačenja. Ponovno su zakazali stoperi gostiju, ovaj put u skoku, kada je Yuya Osako nadskočio zakašnjelog Jeromea Boatenga, dok je Niklas Sule potpuno zaspao. Neodlučni Neuer prekasno je izlatio s gol crte i to je bilo 1-1.

Ipak, srećom po hrvatskog trenera na klupi njemačkog prvaka, 23-godišnji Gnabry zabija na asistenciju Thomasa Mullera u 50. minuti. Dvostruki strijelac je zaigrao od prve minute umjesto Arjena Robbena kojeg nije bilo ni u zapisniku, najvjerojatnije zbog manje ozljede.

U sudačkoj nadoknadi Moisander je zaradio crveni karton u redovima domaćih te je Bayern sigurno mogao upisati tri boda.

Nogometaši Borrusije nastavljaju s odličnim nastupima u njemačkom prvenstvu. Na svom Signal Iduna Parku pobijedili su Freiburg rezultatom 2-0.

Prvi pogodak stigao je u 40. minuti iz jedanaesterca. Jadon Sancho je srušen u kaznenom prostoru gostiju, a penal je sigurno realizirao Marco Reus.

Konačni rezultat postavio je Paco Alcacer u prvoj minuti sudačke nadoknade zabivši svoj 10. prvenstveni pogodak, čime se popeo na vrh ljestvice strijelaca ispred suigrača Reusa i Eintrachtovih Sebastiana Hallera te Luke Jovića.

U ostalim utakmicama, identičnim rezultatom Hertha je slavila u gostima kod Hannovera. Strijelci su bili Torunarigha (44') i Vedad Ibišević (73'). Stuttgart je na svom terenu upisao minimalnu pobjedu nad Augsburgom, a jedini strijelac na utakmici bio je Donis u 39. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Paco AlcacerSerge GnabryNiko KovačMarco Reus

Ostale Vijesti